Smart pryl för trailerfolket

Gustav Morin

Gustav Morin

Koppla Fix - för trailerburna båtmänniskorTrött på att slita ut ryggen för att koppla trailern till bilen? Eller på att backa fram och tillba i en halvtimme för att hitta rätt? Då får ni inte missa uppfinningen ”Koppla fix”. 

De flesta båtägare i Sverige har en modell som går att traila och i vårtider ska många av dem förfriska sina traileregenskaper.

För många börjar problemen redan när vagnen ska hakas på bilen.

Utan hjälp är det ju många som missar rejält när de ska försöka positionera bilens dragkrok precis under trailerns gap. I värsta fall skadas bilens vårputsade akter. Extra svårt är det om bilen är hög.

Ofta blir man så frustrerad att man drar hela lasset på plats de sista centimetrarna. Det blir dock lite svårt om båten väger över ett ton.

Med hjälp av uppfinningen ”Koppla Fix” ska man kunna undvika alla ovan beskrivna situationer. Den består av två teleskoparmar med flaggor i ändarna. Man fäster dem på dragkulan och på trailerns fäste, riktar in bilen tills att flaggorna är i ens och börjar backa. När bilen nått rätt position så faller en av teleskoparmana tack vare magnetspänningen.

Prylen kostar 270 kr, vilket känns som en billig ”försäkring”.

Se instruktionsfilm här.

Nya trailerreglerFrån och med i år gäller nya regler för att traila båt. Här berättar Niklas Runeskjär från Båt & Trailer vad som gäller.

nyheter_2013_Trailerpryl_Kopplafix

Relaterade artiklar

Ny dragkrok traileruppfinnig

Automatisk dragkrok – ny svensk uppfinning!

Spektakulart_2018_SjosattningHund_SjosattningHund

Överlåt hundgörat vid sjösättningen!

nyheter_2017_TrailerFramtiden_Ingang_Trailerbart

Trailerburet är framtiden!

Spektakulart_2016_TrailerBlunder_Ingang_TorrsatningIngang

Stor båt – stort problem!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar