Boding tillbaka efter branden

Redaktionen

Redaktionen

Boding Segel, ett av Skandinaviens största segelmakerier, är tillbaka på banan. Den 22 december 2006 härjades loftet av en stor brand. Värden på 10 – 15 miljoner kronor gick upp i rök.
 Nu är vi igång igen, i stora lokaler med stort arbetsgolv och nya maskiner, säger Jonas Boding.

”Det är med bestörtning och stor sorg som vi vill meddela alla våra kunder att vårt segelmakeri i Haninge har brunnit. Vi kan inte hitta ord för att beskriva hur vi känner för det vi har drabbats av. Branden inträffade natten till fredagen den 22 december.
Boding Segels byggnad (kontor och lager) har brunnit kraftigt.”

Detta gick att läsa på Boding Segels hemsida annandag jul. Efter drygt en månad och hårt arbete öppnade Boding Segel sina nya lokaler på Hantverkarvägen 44 i Haninge, knappt en kilometer från de gamla.
– Många av våra kunder undrar hur branden började, säger Jonas Boding. Segelmakeriets bakdörr var uppbruten och en bil på den inhägnade gården stals.
– Det råder inget tvivel om att branden är anlagd. Brandorsaks- och polisutredning pågår. Men i allt det tragiska och kaotiska, så har räddningen varit den varma medkänsla som våra kunder har visat.

 

Nu är man tillbaka och bedömningen Boding Segel gör är att alla kunder ska få segel så att det går att starta säsongen som planerat.

Bodings Segel Pressmeddelande:

Det blir segling i sommar. Flera 100 oroliga båtägare kan andas ut, efter ett par veckors väntan på utgången av den häftiga branden som totalförstörde Boding Segels lokaler i Haninge den 22 december 2006. Alla berörda kommer att hinna få segel till säsongsstarten.

I slutet av januari kom Boding Segel igång med sin normala verksamhet igen. Den nya segelmakerilokalen följer trenden bland segelmakare med större arbetsgolv, större maskiner och större lagerutrymmen. Det är den fortsatt starka försäljningen av nya stora segelbåtar som ställer nya krav på segelmakerierna.

Boding Segel finns numer på Hantverkarvägen 44 i Haninge. Tel 08-745 12 20

E-mail info@boding.se

 

Tanka hem Bodings lilla röda

nyheter_bodingport

Relaterade artiklar

Heating your boat

Heta tips – så håller du varmt ombord!

Over Atlanten Discovery+

Nya kändisar och ny skeppare har kastat loss Över Atlanten

Americas Cup Prada Cup final day 1

America’s Cup Prada Cup final – dag 1

Mercury V12 600 hp-11

Så funkar nya supermotorn – Mercury V12 600 Verado

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar