14-åring upplever häftigt mastbrott!

14-åring upplever häftigt mastbrott!

Gustav Morin

Årets blåsiga Charleston Race Week var 14-årige Dylan Flacks första regatta. Och den blev något han sent ska glömma. Inte minst då hans mamma fångade spektaklet på film.

Det blåste hårt under Melges 24-klassens sista race i Charleston Race Week som avslutades i helgen. Besättningen som unge Dylan Flack var en del av hade aldrig seglat ihop innan regattan och det var Dylans första regatta i en sportig kölbåt.

Uppenbarligen snappade besättningen snabbt upp trixen för att driva en kölbåt snabbt för i videon ovan går det riktigt fort.

Man ser hur båten träffas av en stark vindby och skjuter ordentlig fart med hela besättningen packade som sillar längst bak i aktern. Det går som tåget och trots att det kommer ännu kraftigare vindbyar så lyckas besättningen balansera det smala skrovet och hålla kontrollen över den enorma gennakern.

From another perspective, here is the big moment out on the race course today aboard Opportunity.

Publicerat av MudRatz Söndag 14 april 2019

– Vi gjorde en fantastiskt bra sättning av gennakern på sista länsen, samtidigt som våra närmaste konkurrenter fick lite problem. Vi gav allt för att komma om och ikapp. Vi hade otroligt mycket tryck i seglen och loggen rusade. När den nådde 17,2 knop så hörde jag ett knak och plötsligt knäcktes masten.

Masten hade gått av på två ställen men ingen i besättning skadades.

Läs hela storyn hos sailingscuttlebutt.com.

Gustav Morin

Spektakulart_2019_Mastbrott_Mastbrott_Melges_24

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Hacker_Craft_inledning

Ikonisk träbåtsklassiker kraschade rakt upp på land

Derullputtar_i_bat

Tabbar, tavlor, blunders och olyckor på sjön

SSRS_personalbrist

Akut brist på frivilliga i Sjöräddningssällskapet

Tapio Lethinen efter ännu en motgång i kappseglingskarriären. Men ett masthaveri är inget som grusar finnens ambitioner. 
Foto:Rob Havill

Tapio Lehtinens otur fortsätter – bröt masten under Fastnet