290,44 km/h – nytt rekord för enskrovsbåtar!

Redaktionen

Igår gasade amerikanen Brian Forehand på så pass friskt i sin Outerlimits 43 att det räckte till ett nytt hastighetsrekord för enskrovsbåtar.

Laget bakom Outerlimits Powerboats lyckades pressa upp sitt fartmonster i 174,938 miles per hour på smult insjövatten i North Carolina. Det motsvarar 281,54 kilometer i timmen eller drygt 152 knop vilket räckte till ett nytt världsrekord för enskrovsbåtar.

Före dess var det amerikanen Reggie Fountain som hade kört snabbast med sina 171,88 miles per hour på samma sjö, Palmico River, våren 2004.

Men Outerlimits nya rekord stod sig bara i ett dygn. Sen slog de sitt eget rekord med en ännu snabbare körning – 180,470 miles per hour (290,44 kilometer i timmen eller 156,83 knop).

– Det är så jäkla coolt, säger teamchefen och ägaren av Outerlimits Powerboats till tidningen Speed On Water. Och fortsätter:

– Det tog tio tålamodsprövande år av hårt arbete att lyckas slå det nya världsrekordet för V-bottnade enskrovsbåtar. Den första utmaningen var att överhuvudtaget överleva i branschen. Den andra var att sätta ihop ett bra lag. Utan föraren Brian Forehand och Mercury racing hade det inte gått, avslutar han.

Filmerna nedan visar en Outerlimit 43 i full fräs. Dock ej i samband med rekordkörningen.

Världsrekord i 290,44 km/h

Relaterade artiklar

Speedchallenge_olycka_1

Allvarlig båtolycka i Stockholm – två svårt skadade

VansinneskorningIngang

Vansinneskörning fångad på video – 90 knop genom Sandhamn!

racing_motorsport_2019_Victory_Team_Victory_Team

Svensk chans i värstingklass med farter på 150 knop!

batar_motorbatar_2019_TeamBritannia_Ingang_ImageProvider.ashx_

Vansinnesprojekt med världsrekord i sikte

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar