Flytande Volvo till salu

Redaktionen

Redaktionen

Det som började som en galen idé blev till slut en flytande Volvo 740 med ett Volvo Penta 200-drev längst bak. Toppfart 3 knop.
Pris 100 kronor.

Det är nu sex år sedan som bröderna Nicklas och Johnny Högbom från Sundsvall sparkade igång sitt galna projekt. Nu skulle här byggas en bil som flyter.

Sagt och gjort. Nicklas snokade rätt på en gammal defekt Volvo 740 som han fick för 1 000 kronor via Blocket.se. Sedan började ett intensivt arbete med knäcka plåt, svetsa, valsa och allt annat som krävs för att bygga ett tätt skrov till bilen.

Fem månader senare var de klara och kunde sjösätta bilen som förstås drog många blickar till sig. Inte minst i samband med den årliga gatufesten i Sundsvall.

Men nu har den stått oanvänd länge nog.

– Nu ska den bort från farsans gård och det skulle vara kul om den nya ägaren verkligen är någon som kommer att använda den, säger Nicklas.

I skrivande stund har den legat ute på Blocket.se i knappt ett dygn. Priset är 100 kronor men det lär nog stiga eftersom över 50 intresserade redan har hört av sig.

Så hur är den att köra?

– Det är ingen överdrift att påstå att den är livsfarlig om man inte håller sig på väl skyddade vatten, säger Nicklas och fortsätter:

– Jag beräknar att toppfarten är runt blygsamma tre knop. För mig och brorsan var det själva byggandet som var den roliga delen. Sedan avtog vårt intresse drastiskt, avslutar han.

Se annonsen på Blocket.se här.

Spektakulart_2015_Volvo740_Ingang_VolvoIngang

Relaterade artiklar

nyheter_2018_Blocket_Ingang_BlocketIngang

Hetaste begagnade båtarna just nu!

batar_segelbatar_2017_DufourSylphe_Ingang_WillesBlocketAnnonsIngang

Dufour Sylphe – riktig klassiker till salu!

nyheter_2014_Champagnebat_Ingang_ChampagnebatenIngang

Buckler 23 – världens fulaste båt till salu

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar