Hantverkaren som byggt den perfekta husbåten

Gustav Morin

Den klarar sig med en liten motor och trots sin ringa storlek så är den stabil som få. Men det finaste av allt är inredningen.

Det blir mer och mer populärt att leva smått och enkelt och på en liten budget. På till exempel Instagram haglar det numera av landkrabbor i form av unga par som bygger om sina minibussar och flyttar in i det som succesivt förvandlas till ett hus på fyra hjul.

Likasinnade som inte hann bygga klart sin minibuss innan de förökade sig och fick ett par krabater på halsen, köper i regel en gammal skolbus och inreder den till en rullande villa. Vanlife kallas det kort och gott. 

Båtvärldens mest haussade motsvarighet är ju långseglarna. De som fått för sig att de ska upptäcka världen och offrar allt vad ett normalt hem heter på väg mot målet. 

Men för de båtmänniskor som tycker att haven är hisnande och helst håller sig till sjöar eller åtminstone någorlunda skyddade kustremsor – bör nu dra öronen åt sig. För det som ni kan se här ovan är något så fint som en pontonbåt med en träöverbyggnad som erbjuder alltifrån toalett till ett fullfjädrat pentry – båda med ståhöjd och svängrum. Därtill en veranda med grill, diverse möbler, parasoll och ett räcke som skulle klara att hålla en häst i hägn. 

Det enda minuset som Hamnen.se noterar för den som verkligen vill ta klivet från samhället och leva “off grid” är bensinutombordaren. Med en elsnurra och taket täckt av solceller skulle ett liv på en fiskerik sjö fungera fint – helt utan inkomst och med minimal klimatångest. 

Låter det lockande? Ta då ut det sista du har på miljöförstörarkontot, flyg till Kanada där båtarna byggs och bosätt dig på en fiskrik sjö. 

Intresserad av fler sätt att bo smått? Spana då in den eminenta Youtubekanalen i ämnet – Exploring alternatives

Spektakulart_2019_Tiny_houseboat_Tiny_house_boat

Relaterade artiklar

Flytande_sportstuga

Självförsörjning – konsten att sjösätta en sportstuga

Flytande_villa_Dubai_1

Sjönära – flytande villa för 220 miljoner kronor

Husbat_liten_lyxig

Husbåten Pax – från liten skorv till fullfjädrat boende

VraktillVilla

Renovering – hon förvandlar vrak till villa!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar