Vinn en båt för 150 000 kr genom att få den att lyfta

Gustav Morin

Gustav Morin

Välkomna att delta i Båtsveriges mest spännande aktivitet år 2014 – Flygbåten! I samband med årets båtmässa Allt för sjön lanserar vi en tävling som går ut på att få en helt vanlig fritidsbåt att flyga. Tror du att du har den bästa idén hur det kan göras? Har du ett antal vänner som kan hjälpa dig att förverkliga dina idéer? Då är det här en utmaning för dig.

I vinstpotten ligger tävlingens huvudperson – en Monterey 180 FS från 2007 med ett marknadsvärde på 150 000 kr. Båten finns på plats i Eriksson Marines monter A35:23 under hela mässveckan.

Vi på Hamnen.se kommer att följa projektet från dag ett och göra löpande videoinslag och blogginlägg om hur projektet fortskrider.

Man deltar genom att skriva ner sina tankar kring hur man tror sig kunna få 1 200 kg fritidsbåt att bäst trotsa gravitationen och lämna dem i Eriksson Marines monter. De tre bästa förslagen väljs ut av en jury, och sedan ska idéerna testas i verkligheten!

En fullfjädrad amerikansk daycruiser i fint skick är vinsten för den som lyckas få den att flyga.

Med en påse pengar och experthjälp får de tävlande förverkliga sin plan ”Scrapheap challenge-style”. Det lag som lyckas bäst får behålla båten.

Denna tävling är ett samarbete mellan Eriksson Marine Scandinavia, Hamnen.se, Solna Marin, Alandia båtförsäkring samt Marinshopen.

Tillsammans får vi båtlivet att lyfta!

Tävlingen följer ni på Hamnen.se, där bland annat reportage och intervjuer publiceras under tävlingens gång.

Monterey 180 FS 2007
Längd: 5,90 m
Bredd: 2,34 m
Motor: Volvo Penta 3.0 130 hk
Vikt: ca 1 150 kg

Relaterade artiklar

Team Ineos America's Cup

Teorier bakom de extrema nya skrovformerna

Ginga waterjet hydrofoil

Kraschlandning med foilande färja

racing_bankappsegling_2019_American_Magic_American_Magic_the_Mule

American Magic tar hjälp av flygindustrin

batar_segelbatar_2019_Befoil_Ingang_BefoilIngangGaller

Befoil – foiling för vanliga dödliga