Klappat och klart för Smögen Poker Run

Redaktionen

Den 8 augusti intar ett 70-tal av landets mest potenta fartbåtar den svenska västkusten. Då är det dags att öppna spjällen på vid gavel i den andra upplagan av Smögen Poker Run.

Det började i all enkelhet med några informella träffar båtkompsar emellan. Man kontaktade varandra och bestämde att man skulle träffas på någon skärgårdskrog för en lunch. Mer än så var det inte.

Men sedan hände något. Christian Öster märkte att intresset för att åka båtar gemensamt mot ett mål, istället för var och en för sig, var stort.

Cristian Öster arrangerar Smögen Poker Run ihop med kollegan Philip Sibirzeff.

– Sedan fans det ju inget Poker Run på västkusten heller och då tänkte jag att det var dags, säger Christian.

Pokerflottans värsting. Øystein Tenolds Nor-Tech 3600 Super Cat. Dubbla Mercruiser 1350. Toppfart på 150+ knop.

Sagt och gjort. Förra året arrangerade han den första upplagan av Smögen Poker Run som blev en succé direkt med hela 50 mäktiga ekipage på startlinjen. I år är deltagarantalet uppe i 70 anmälda i skrivande stund och av allt att döma så kommer det att trilla in fler anmälningar.

– Men vi har bara kapacitet för några till om det ska vara hanterbart. Så den som funderar på att anmäla sig till Smögen Poker Run 2015 gör bäst göra det så fort som möjligt.

Smögen Poker Run har, som namnet antyder, start och mål i Smögen. Däremellan är det delstopp på Käringön, Marstrand (lunch) och Bohus Malmön.

I övrigt är upplägget detsamma som i alla Poker Run-arrangemang världen över. Man drar ett spelkort vid varje delstopp och spelar ut sin pokerhand under festliga former under middagen på kvällen.

Här är filmen från förra årets Smögen Poker Run.

Läs mer om Powerboat Weekend – år årets fartfest i Sandhamn.

Den som vill frossa i motormuller, fräcka muskelbåtar, skinande motorrum men som inte har en eget fartvidunder som är späckat med hästkrafter bör sålunda vika lördagen den 8 augusti, spetsa motorörat och bege sig till någon av delstoppen eller hålla sig längs bansträckningen.

Mer info och anmälan Smögen Poker Run 2015.

Spektakulart_2015_SmogenPokerRun_Bildspel4_HelikopterFullFras

Relaterade artiklar

VansinneskorningIngang

Vansinneskörning fångad på video – 90 knop genom Sandhamn!

Reportage_2019_Poker_Run_uttalande_SVT_Poker_Run

SVT rapporterar om kontroversiella högfartsmötet

Reportage_2019_Poker_Run_uttalande_Poker_Run

Sjöpolis och jurist om händelsen vid Hermanö 

nyheter_2019_Poker_Run_violence_Incident_

Seglare svarar med våld mot Poker Run-båtar

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar