Livsfarlig dragracing i budgetklassen

Redaktionen

Dragracing är spektakulärt. Men inte nödvändigtvis dyrt. I Thailand tävlar man med Long Tail Boats efter ett enkelt recept: Ett kryddmått båt och massor av motor. Livsfarligt? Ja absolut!

Dragracing med Long Tail Boats handlar om att göra det lätt och billigt för sig. Enkelt förklarat tar man den motor som är tillgänglig, monterar en evighetslång propelleraxel (lång för att skapa jämnvikt) och till sist en propeller.

Allt detta monteras sedan på en väldigt liten båt. I videoklippen nedan har man dragit detta till sin yttersta spets och säkerhetsutrustning som hjälmar och flytvästar är det ingen som är intresserad av.

Svår balansakt
Som förare gäller det förutom det självklara – att gasa för allt vad tygen håller – också att hitta rätt trimvinkel med motor, axel och propeller. Man måste också parera med kroppsvikten så att inte båten välter. Den sista videon nedan visar att det annars sker på ett ögonblick på grund av propellerns rotation i farter på upp till i värsta fall 90 knop.

Den artikel och den video som Hamnen.se publicerade i förra veckan om ett fartrekord på 227 knop på Colorado River väckte stort intresse. Men det var med en budget i mångmiljonklassen och om man bara ser till förarnas prestationer så smäller dragracing med Long Tail Boats betydligt högre.

Spektakulart_2014_LongTail_Ingang_Thaidrag_3

Relaterade artiklar

En vanlig motorsportdag i Thailand?

Dödslängtande dragracing i Bangkok!

Spektakulart_2018_100knop_Ingang_0100KnopIngang

0–160 km/h med tok–trimmad Yamaha!

Spektakulart_2017_LongTailJetski_Ingang_LongTailIngang

Long Tail Boat med jestkimotor!

Spektakulart_2017_JeremyVattenskoter_Ingang_Jeremy

Top Gear–gänget på djupt vatten!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar