Ny personlig eldriven drönare för sjöfolk

Gustav Morin

Är det ett självmordsredskap, ett sant nöje eller rent av något för den förnuftige pendlaren? Det enda vi vet säkert är att denna nya eldrivna flygmaskin är en ögonbrynshöjare av rang.
Se mer i nyhetsmagasinet Studio!

Det är en av Googles grundare, Larry Page, som står bakom denna nya drönare för människor och han lovar att den ska finnas tillgänglig på marknaden under 2017.

Den drivs av åtta elmotorer och lika många propellrar och ska vara i princip lika flexibel och manövrerbar som en vanlig drönare. Toppfarten ligger på omkring 40 km/h.

Den får än så länge bara framföras över sjöar men det sägs att ett par av motorerna kan lägga av utan att lyftkraften uteblir.

Det har länge ryktats att Kitty Hawk skulle bli en flygande bil och många lär säkert ha blivit besvikna när de insett Kitty Hawks begränsningar. Företaget hävdar dock att de har fler modeller i rockärmen. Men det vill nog till att de skyndar på för bland andra Airbus och Uber säger sig också vara på tårna när det gäller utveckling av flygande bilar och det finns redan flera rullande och flygande exempel.

Men frågan är hur svårt det egentligen är att bygga en sådan här pryl. Det tog helgalna rörmokaren Colin Furze reda på genom att bygga en hemma i garaget!

Spektakulart_2017_Kitty_Hawk_Kitty-Hawk-Flyer

Relaterade artiklar

Ukraina_krigar_med_vattenskotrar

Ombyggda vattenskotrar – Ukrainas effektiva vapen mot ryssen

Segeldronare_plast_hav

Seglande drönare nytt vapen mot den globala uppvärmningen

Ukrainsk drönare slog ut ryskt landstigningsfartyg

Ukrainsk drönare slog ut ryskt landstigningsfartyg

SSRS_Dronare_Station

Drönare snabbast på plats vid sjöräddning

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar