Rysk miljardärflykting strandad med sin lyxbåt

Gustav Morin

Gustav Morin

Lyxjakt strandad i KambodjaSergey Polonsky är efterlyst av Interpol för stora bedrägerier i Moskva. Ändå berättar han gärna om att han strandat sin 98-fots Azimut på en ö i Kambodja.

Det är oklart varför Sergey Polonsky och hans lyxbåt nu är strandade på den lilla ön Koh Tang som ligger cirka 30 sjömil från Sihanoukville på den Kambodjanska kusten. Men han verkar i vilket fall inte särskilt bekymrad.

Varken över att vara strandad eller att skylta med var han befinner sig. Den 16:e april skrev han nämligen på sin offentligt öppna Facebookprofil att han just parkerat sin båt… Tillsammans med ett antal bilder på den bisarra situationen. 

Arbetet med att få loss hans båt har pågått i flera dagar. Problemet är att det varken finns mannar med rätt kompetens eller båtar med hästkrafter nog att baxa loss den 100 ton tunga båten från stranden.

Kambodja lyxjakt 5

Men inte heller det verkar ägaren oroas av. Han verkar snarare njuta av tillvaron och säger att han inte skulle ha något emot att vara strandad på den här ön i ett halvår.

– Det är en otrolig plats med vacker stjärnhimmel. Det känns som att jag fastnat i en annan galax. Mannarna som försöker hjälpa till undrar om de är med i en film… Nu väntar högvatten. Det är helt enkelt vackert, skriver han på sin Facebooksida.

Kambodja lyxjakt 3

Enligt Forbes sajt The Worlds Billionaires list hade Sergey Polonsky en beräknad nettoförmögenhet på 1,2 miljarder USD år 2008. Enligt Interpols webbplats är han nu häktad i sin frånvaro för att förskingrat miljontals dollar i Moskva.

Själv hävdar Sergey Polonsky att man försökt beröva honom på hans tillgångar. Han bor nu på en privatägd ö i Kambodja, utom räckhåll för de ryska myndigheterna – då det inte finns något utlämningsavtal mellan Ryssland och Kambodja.

AzimutBeachWide

karta KambodjaSå sent som igår, 20 april, rapporterade The Phuket News att lyxbåten fortfarande var strandad.

Spektakulart_2015_Strandad_lyxjakt_Azimut_stranded_Fb

Relaterade artiklar

OTAM 65 DRONE-107

Otam 65 HT – lyxjakt på 32 ton i 60 knop!

Anna Sandgren lyxjakter Monaco 2

Verklighetsväjarna och det försvunna samvetet

ICE_Kite_stilla_

Ice Kite – draksegling för lyxlirare!

Hybrid ship Roald Amundsen Puff

Första hybridfartyget genom Nordvästpassagen

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar