Smögen Poker Run 2015 – the movie

Gustav Morin

Gustav Morin

Smogen Poker Run movieSmögen Poker Run har blixtsnabbt seglat upp som en av de mest populära evenemangen för de som gillar putsade motorrum, V8-muller och vidöppna spjäll över ett upprört hav. Här är videon från sommarens upplaga.

På en given signal den 8 augusti öppnade några av landets allra mest spektakulära muskelbåtar spjällen på vid gavel.

För då gick starten på Smögen Poker Run som på kort tid har blivit ett av de allra mest populära evenemangen för de som gillar skinande motorrum, evighetslånga fördäck och sången från välstämda V8:or.

Bland de 70 ekipagen noterades bland andra Pokerflottans riktiga värsting i form av Øystein Tenolds Nor-Tech 3600 Super Cat som har Dubbla Mercruiser 1350 och en toppfart på mer än 150 knop.

I spetsen för evenemanget går Christian Öster som nu arrangerade detta evenemang för andra gången och som är mån om att det ska produceras en film med spektakulära fartbilder.

Smögen Poker Run har, som namnet antyder, start och mål på Smögen. Däremellan är det delstopp på Käringön, Marstrand (lunch) och Bohus Malmön.

I övrigt är upplägget detsamma som i alla Poker Run-arrangemang världen över. Man drar ett spelkort vid varje delstopp och spelar ut sin pokerhand under festliga former under en middag på kvällen.

Se också videon från Smögen Poker Run 2014!

Spektakulart_2015_Smogen_Poker_Run_the_movie_Smogen_Poker_Run_movie

Relaterade artiklar

Reportage_2019_Poker_Run_uttalande_SVT_Poker_Run

SVT rapporterar om kontroversiella högfartsmötet

Reportage_2019_Poker_Run_uttalande_Poker_Run

Sjöpolis och jurist om händelsen vid Hermanö 

nyheter_2019_Poker_Run_violence_Incident_

Seglare svarar med våld mot Poker Run-båtar

nyheter_2019_Smogen_Poker_Run_Poker_Run_vs_Sailing

Seglare vs fartvidunder under helgens Poker Run