Du är här:Hem Artiklar Spektakulärt Super Falcon - ny dimension på båtlivet

Super Falcon - ny dimension på båtlivet

image
För den som har ledsnat på att guppa omkring uppe på vågorna och som vill ge båtlivet en ny dimension finns det hopp. Lösningen heter Super Falcon och kostar 1 700 000 dollar.

Nästa gång du dyker upp vid klubbholmen så gör det bokstavligen. Det kan du göra om du har investerat i Super Falcon, en U-båt för privat bruk. Uppförandet i vattnet lär påminna om hur en val beter sig. Med pondus och smidighet i en skön kombination.

imageimage

Den som har betalt 1,7 miljoner dollar får inte bara U-båten utan också en kurs i hur man kör. Man styr med vingarna på sidorna samt en stabilisator i aktern och tack vare avancerat teknik så är det förhållandevis enkelt.

Super Falcon drivs av en serie lithiumbatterier som är kopplade till en och en elmotor. Bäst trivs den i farter mellan 2 och 6 knop. För att harmonisera med djurlivet under vattnet så har stor möda lagts på att motorn ska vara tystgående. Dessutom lyser lamporna inne i cockpit mycket svagt.

imageimageimageimage

Som en säkerhetsfiness letar sig Super Falcon själv upp till ytan om föraren av någon anledning skulle förlora förmågan att manövrera den. Dessutom är den självrätande såväl under som på ytan.

Super Falcon Mark II
Längd: 5,20 m
Bredd (med vingar): 2,70 m
Höjd 1,60 m: 0,55 m
Vikt: 1 800 kg
Marschfart: 2–6 knop
Arbetsdjup: 120 m
Maxdjup: 360 m
Max last: 230 kg
Bränsle: lithiumbatterier
Antal personer: 2
Pris: från ca 1 700 000 dollar
Mer info: http://http://deepflight.wpengine.netdna-cdn.com/

Publicerades: 2014-10-03

Skriv ut