SSRS firar med öppet hus

Redaktionen

Imorgon, lördag 21 juli, är det Sjöräddningssällskapets dag och flera räddningsstationer firar med öppet hus. Inte minst i Arkösund. 

Den bokstavligt talat livsviktiga och frivilliga organsiationen Sjöräddningssällskapet har sin årliga stora dag imorgon, lördag då man bland annat passar på att slå upp portarna för allmänheten och visa upp sig.

En station som firar litet extra är stationen i Arkösund.

Allmänheten välkomnas att gå ombord på fartygen och på plats med öppna ruffluckor finns också Kustbevakningen samt Marina hemvärnet.

Missing People berättar om sin verksamhet. Frivilliga sjöräddare visar hur man gör hjärt- och lungräddning på vuxna medan Ambulansen visar hur man gör hjärt- och lungräddning på barn vid drunkningstillbud.

Den lokala brandkåren visar upp sig och sitt och räddningsdykare från Räddningstjänsten i Östra Götaland visar sin dykbuss och hur de arbetar när de räddar personer i vatten.

Sist men inte minst finns också brukshundsklubbens sök och räddningshundar på plats och berättar om hur hundar arbetar när de hjälper till vid exempelvis sjöräddningsinsatser.

Allt detta i Arkösund på lördag 21 juli klockan 10-15.

nyheter_2018_SSRSIngang_SSRSGaller_SSRTSIngang

Relaterade artiklar

Rescue-Runner Anna Sofia, SSRS Värmdö.

SSRS-båt i allvarlig grundsmäll – tre till sjukhus

SjoraddningFix

Varning – nödknappen på din VHF kan vara värdelös!

TjornRunt

Hjälp – här är appen när hjärnsläppet slår till

Sea Rescue on foils

Sjöräddningssällskapet bygger eldriven bärplansbåt!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar