SSRS firar med öppet hus

SSRS firar med öppet hus

Redaktionen

Imorgon, lördag 21 juli, är det Sjöräddningssällskapets dag och flera räddningsstationer firar med öppet hus. Inte minst i Arkösund. 

Den bokstavligt talat livsviktiga och frivilliga organsiationen Sjöräddningssällskapet har sin årliga stora dag imorgon, lördag då man bland annat passar på att slå upp portarna för allmänheten och visa upp sig.

En station som firar litet extra är stationen i Arkösund.

Allmänheten välkomnas att gå ombord på fartygen och på plats med öppna ruffluckor finns också Kustbevakningen samt Marina hemvärnet.

Missing People berättar om sin verksamhet. Frivilliga sjöräddare visar hur man gör hjärt- och lungräddning på vuxna medan Ambulansen visar hur man gör hjärt- och lungräddning på barn vid drunkningstillbud.

Den lokala brandkåren visar upp sig och sitt och räddningsdykare från Räddningstjänsten i Östra Götaland visar sin dykbuss och hur de arbetar när de räddar personer i vatten.

Sist men inte minst finns också brukshundsklubbens sök och räddningshundar på plats och berättar om hur hundar arbetar när de hjälper till vid exempelvis sjöräddningsinsatser.

Allt detta i Arkösund på lördag 21 juli klockan 10-15.

Redaktionen

nyheter_2018_SSRSIngang_SSRSGaller_SSRTSIngang

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Sjoraddninguppdrag

Sjöräddningen – dramatisk sommar trots regn och blåst

SSRS_personalbrist

Akut brist på frivilliga i Sjöräddningssällskapet

ssrs-båt-nymodell-sjoraddningssallskapet

Över 100 miljoner i donationer – SSRS köper 13 nya båtar

SSRS_eldriven_foiling

SSRS satsar på foilande och eldriven räddningsbåt