Storebro köper Nord West

Redaktionen

Redaktionen

Förra veckan rapporterade Hamnen.se om Storebros comeback med nya modellen Storebro 460 Commander. Nästa offensiva steg är att förvärva Nord West.

Så sent som i förra veckan kunde Hamnen.se rapportera om att Storebro, med den drivna entreprenören Roger von Haugwitz i spetsen, gör comeback och satsar på en ny modell i Storebro 460 Commander.

Nu tar man nästa steg i nysatsningen genom att förvärva Nord West. Därmed kommer de båda forna bittra konkurrenterna att produceras under samma tak och i samma koncern. Dessutom tillverkar man inredningen till Nimbus.

I köpet ingick också Lyse Plast som nu ska tillverka all plast till såväl Storebro som Nord West.

– Därmed har vi också löst ett stort problem eftersom Storebro har haft problem med plasttillverkningen. Försäljningen av Nord West kommer att skötas av Gillholms Marina AB, berättar Roger von Haugwitz.

I konkursboet för Nord West & Najad AB fanns även båtfabriken på Vindön. Men den ingår inte i köpet. Därför väntar nu ett digert arbete med att flytta hela produktionen till Storebro. Vad som sker med bemanningen och Nord West-varvets gamla anställda är dock ännu inte klart.

Flytten kommer att kräva mycket kraft och resurser den närmaste tiden och därför kommer heller inte någon Nord West-båt att synas på någon av vårens båtmässor. Ej heller finns det några planer på att komma med någon ny modell eller några förändringar inom den närmaste framtiden.

– Vi fortsätter att producera Nord West 370 och 430 och de första exemplaren i vår regi kommer att vara identiska med de tidigare. Nord West är ett fint och välutvecklat varumärke och det finns ingen anledning att ändra något till en början. Men sedan får vi se, säger Haugwitz.

Så vad kommer ni göra som den förra ägaren inte gjorde för att få Nord West lönsamt?

– Storebro och Nord West kommer att dra nytta av varandras starka sidor samtidigt som det kommer att finnas ett mått av sund intern konkurrens, avslutar Haugwitz.

nyheter_2014_Storebro_Nord_West_Puff__1_IMG_9897_bildspel_1200

Relaterade artiklar

Storebro 435 Commander 1

Storebro 435 Commander och SunTop – återkomsten!

Storebro 350 Biscay intro

Storebro 350 Biscay – nya tag!

nyheter_2018_NauticatKonkurs_Ingang_NAUTICAT-331-SAILING

Nauticat i konkurs – någon som vill köpa?

nyheter_2018_BavariaKnipa2_Ingang_BAVVAN

Bavaria har styrfart igen!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar