Strandade helikoptern äntligen bärgad!

Redaktionen

Efter sex dygn i havet och tre tuffa dygn på Gotska Sandöns vindpinade strand är den tappade helikoptern äntligen bärgad och redo för den sista resan – till skroten. 

Det tog alltså sex dygn att reda ut hur och vem som skulle bärga den helikopter som lyxjakten Capella C hade tappat i havet. Och som sedan flöt iland på Gotska Sandön och hittades av några turister.

– Men nu har vi bärgat den med en traktor. Här står den nu, redo att hämtas av ägaren eller hans försäkringsbolag, säger Petter Rimfors som är tillsynsman på Gotska Sandön.

Läs mer om den tappade helikoptern här.

Många inblandade
Turerna blev många innan bärgningen kunde verkställas. Efter det att turisterna, som gjorde det ovanliga strandfyndet, hade upplyst tillsynsmannen, så hamnade ärendet på sjöräddningens, polisens och kustbevakningens bord innan ägaren till slut kunde nås. 

Men det räckte ändå inte för att bärgningen skulle kunna påbörjas. Först ville ägaren skicka en representant som kunde vara på plats vid bärgningen. 

Fel om bränsleläckage!
Nu är detta ett försäkringsärende och gällande de 300 liter flygfotogen som enligt uppgift skulle ha läckt ut i havet från vraket så verkar det vara felaktigt. 

– När vi bärgade helikoptern så var bränsletanken tät och där fanns inga tecken på läckage, avslutar Petter Rimfors.

Foto: Petter W Rimfors, Länsstyrelsen i Gotlands län

nyheter_2017_HelikopterBargad_NyIngang_ngang

Relaterade artiklar

Y7-test-Y-Yachts

Y7 – första intrycken från testen av kolfiberbjässen

SilentYacht

Livet ombord på en solcellsdriven lyxjakt!

Kitesurfing Johan Ramberg

Kitesurfing – från Sandhamn till Gotska Sandön

Kreuger lyxjakt-Puff

Slå till på Kreugers “sommarkontor” från 1930

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar