Studio – avsnitt 2

Gustav Morin

Gustav Morin

I andra liveinspelningen av Hamnen.ses nyhetsmagasin Studio presenteras bland annat senaste nytt kring svenska flygande elbåten Candela, flygande kölbåtar och därtill en genomgång om vad som lär bli världens häftigaste och hårdaste havskappsegling. 

Det blir snabba hopp mellan svenska foilande motorbåten Candela till nya instegsbåten för dem som vill lära sig att foila – Waszp. Vi diskuterar också unge Vendée Globe-vinnaren Francois Gabarts galna planer och hans senaste framsteg i utvecklingen av vad vi tror kommer att bli världens snabbaste havskappseglingsbåt. 

Vi berättar också om en SeaCart 30 som modifierats och fått foils  och som skulle deltagit i RORC Carribean 600. Här är dock inte programledarna helt på hugget när det gäller tiden för kappseglingen. De säger att den fortfarande pågår men i faktum är att den startade 19 februari och även om det var ett ovanligt svajigt race vädermässigt så har båtarna sedan länge gått i mål.

Sugen på lithiumbatterier som det sponsrade inlägget handlar om? Läs vår bloggare Jimmy Hellbergs grundliga test och genomgång!

Studio_2017_Studio_-_avsnitt_2-puffbild

Relaterade artiklar

Americas Cup Team New Zealand

Det lilla landet som leder högteknologisk segling

©GauthierLebec/Charal

Kölbåtarnas fart har fyrdubblats på 40 år!

SeaBubbles electric foiling.

SeaBubbles – grönt ljus för Bringdals foilande eltaxi

racing_havskappsegling_2019_Arkea_foiling_Arkea_foiling_Imoca

Galnaste foilande kölbåten hittills!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar