SUP – nu med elmotor och krage för sportfiske

SUP – nu med elmotor och krage för sportfiske

Elias Johansson Rimsby

En utveckling av den gamla SUP-brädan med en stabiliserande krage samt elmotor. Det är Aqua Marinas recept för att locka nytt folk till paddelsporten.

Billig i inköp (nåja), lätt transportera, sjösätta och förvara. Det är några av SUP:ens tyngsta försäljningsargument. Nu hoppas man också komma till rätta med en uppenbar nackdel – att de ofta är hopplösa att paddla i motvind.

Breddat användningsområde

Vi talar alltså om en SUP:en i en mer utvecklad version. Vad sägs till exempel om Aqua Marina vars senaste nyhet har en stabiliserande krage och elmotor? Med detta kommer ett breddat användningsområde där sportfiske är en ny möjlighet. Därav en diger lista med tillbehör där kylboxar, spöhållare och allehanda förvaringsmöjligheter bara är några exempel.

Upp till 6 km/h

Med stabiliteten blir brädan nu också en betydligt mer stabil  plattform för mer utsträckta utflykter. Flipp eller flopp? Det återstår att se men enligt uppgift ska man kunna glida fram ljudlöst och utan muskelkraft i upp till 6 km/h. Manövreringen sköts via en fjärrkontroll.

Enkel montering

Hela drivpaketet (elmotor + batteri) väger 5,9 kilo och ska vara lekande lätt att montera även på redan befintliga SUP-brädor från Aqua Marina. Räckvidden? Upp till en timmes körning. En finess så god som någon är också att batteriet såväl som elmotorn kan tas med på flygplan för upptäckt av mer avlägsna farvatten

Alternativ till sportfiskekajak?

Om det går som tillverkaren hoppas så blir denna eldrivna SUP ett frestande alternativ till de fiskekajaker som de också erbjuder i sitt utbud. Mest kända, på våra breddgrader är de dock för sitt enorma utbud av SUP:ar i alla möjliga storlekar för alla tänkbara syften.

Se inslaget ovan eller se hela Hamnen Studio ep.23. Ett inslag som dels zoomar in den eldrivna SUP:en som företeelse men också Hamnens mer samt mindre framgångsrika utflykter på allehanda SUP-brädor. Först ut är ett exempel på det senare.

Se också:
Flycraft – smidigt SUP för sportfiske.
Första riktigt portabla SUP-brädan!

Elias Johansson Rimsby

Electric_SUP_eldriven_SUP

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer

Motorbåten Saxdor 400 GTO visar sina utfällbara skrovsidor.

Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!