Internetsurfa på semestern

Redaktionen

Redaktionen

Helsingborg Yacht Club erbjuder sina gästhamnsbesökare gratis internet via trådlöst nätverk.

Wireless Local Area Network, WLAN, kan vara räddningen för en ruskig och regnig båtsommar. I allt fler gästhamnar går det att koppla upp sig mot det trådlösa nätverket och surfa ut på internet. Hur stor båten är spelar ingen roll, bara man har en dator med möjlighet till WLAN-uppkoppling.

Gästhamnen i Helsingborgs Norra Hamn var en av de första i Sverige som erbjöd trådlös uppkoppling till internet för sina besökare.
hamnen.se hamnade i den hamnen en gråmulen och blåsig julidag. Det mesta såg grått och trist ut, vinden tjöt i aluminiumriggarna och helst ville vi bara sitta nere i ruffen och mysa.
På med datorn och efter lite sedvanligt pill och omstarter så var vi inne på Helsingborgs Yacht Clubs trådlösa nätverk. 11 Mbit/s var helt okey för att ta del av nyheter, kolla mailen och ägna oss åt lite slösurfande.
Helt gratis!

Fler och fler gästhamnar erbjuder den här servicen, men långt ifrån alla. En tråd är upplagd på vårt mycket populära medlemsforum fendern.se där vi frågar om vilka gästhamnar som har trådlöst nätverk.

Till tråden på fendern.se

Så är du i en gästhamn som har trådlöst nätverk får du gärna hjälpa till och fylla på listan, antingen på tråden i fendern.se eller i kommentarsdelen här nedanför.

Sitter du inblåst i en trådlös hamn så är ett bra tidsfördriv att diskutera båtar och båtliv med likasinnade på fendern.se

Till vårt forum

Båtstorleken spelar ingen roll för att kunna surfa trådlöst i gästhamnar.

 

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

Båt av wellpapp

Så bygger man en båt av wellpapp

Böldpest 2

Böldpest — så blir du kvitt plågan!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…