Suzuki DF 300B – med dubbla propellrar!

Gustav Morin

Gustav Morin

df300b bannerVi har sett det på utombordare tidigare men nu tar Suzuki upp tråden igen och nystar vidare.

Eller nystar vidare förresten – för Suzuki har ju redan ett färdigt koncept när det gäller utombordare med dubbla propellrar från sin någorlunda nyligen lanserade 350A.

Men det stannar inte där. För nyheten Suzuki DF 300B, har också en lång rad andra förfiningar som enligt Suzuki själva tillsammans skapar en lättare, tystare, starkare och mer effektiv motor.

Först ut är dubbla bränsleinjektorer till varje cylinder som i jämförelse med enkla ger en mycket mer precis bättre avvägd dos bränsle för alla tänkbara förhållanden.

Sedan har nyheten ett effektivare luftintag på motorhuven som tillsammans med dubbla kylvattenintag ska ge en rad fördelar i en rak jämförelse med tidigare modeller.

Vidare noteras en ökad slagvolym om 400 kubikcentimeter som bidrar till ett högre vridmoment och som i praktiken gör Suzuki DF 300 B extra lämplig för tyngre båtar.

Vinsten med de dubbla motroterande propellrarna är förutom det uppenbara – ett förbättrat grepp i vattnet samt minimerad risk för kavitation – också en svårslagen kursstabilitet. Inte minst i låga farter.

Prylar_2019_Suzuki_300B_df300b_banner

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2016_AskeladdenC61_Ingang_Askeladden61BRIngang

Askeladden C61 – tre skepnader och ett skrov

batar_motorbatar_2016_tarnskar32_Ingang_Tarnskar32Ingang

Tärnskär 32 – rå och osminkad allvädersbåt

batar_motorbatar_2015_Innovator_Ingang_InnovatorIngang

Ny helsvensk alu-racer med inbyggd trailer

batprylar_2015_Volvo_Penta_Forward_Drive_Volvo_Penta_Forward_Drive

Volvo Penta visar vågad världsnyhet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar