Svensk eldriven taxibåt räddningen för Paris

Redaktionen

Trafiksituationen med köbildningar och trafikstockningar är svår i Paris och nu hoppas man att svenske Anders Bringdals eldrivna båttaxi ska vara lösningen. Se videoklippen!

Trafiksituationen i storstäderna blir allt värre och köerna växer. Inte minst i Paris där man nu hoppas att lösningen kan vara den nya eldrivna taxibåt med bärplan som det franska företaget Seabubbles har utvecklat.

Taxibåten rymmer upp till fem personer och kan komma upp i 30 miljövänliga knop utan att riskera att fastna i köer. Med den ska man kunna åka snabbt och miljövänligt utan risk att fastna i köer.

En av Seabubbles båda ägare är svenske Anders Bringdal som också är en känd windsurfare med flera VM-titlar och en redig proffskarriär bakom sig. Han har det svenska rekordet i windsurfing-grenen speed med 51,45 knop.

För fem år sedan var han först i världen att komma upp i över 50 knop.

Den andre ägaren heter Alain Thébault och var skeppare ombord på den franska trimaranen l’Hydroptère som satte världsrekord för segelbåtar med en hastighet över 50 knop. Då med just Anders Bringdal i besättningen.

Miljo_2017_TaxiParis_Ingang_TaxiIngang

Relaterade artiklar

Candelas-nya-elbåt-som-taxibåt

Candela P-8 Voyager – foilande eldriven taxibåt

Americas Cup

Så flyger nya America’s Cup-båtarna

Team Ineos America's Cup

Teorier bakom de extrema nya skrovformerna

racing_bankappsegling_2019_American_Magic_American_Magic_the_Mule

American Magic tar hjälp av flygindustrin

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar