Svenska North Sails blir danskt

Redaktionen

Redaktionen

Från att tidigare ha varit ett fristående bolag har North Sails Sverige nu fusionerat med de övriga Northloften i Europa.
27 segelmakare i Sverige får snabbare tillgång till North Sails samlade kunskap, enligt ett pressmeddelande.


– Den nya organisationen gör att våra 27 segelmakare i Sverige får snabbare tillgång till North Sails samlade kunskap inom aerodynamik och produktutveckling. Vi blir nu ännu bättre på att hjälpa våra kunder få bästa valuta för sin segelinvestering”, säger Björn österberg , VD för North Sails Sverige i ett pressmeddelande.

– Vi har länge önskat en tätare knytning till North Sails i Sverige för att tillsammans bättre ta hand om den svenska marknaden och tillsammans utveckla några av de nya marknaderna i de tidigare östländerna” säger Lars Ive, VD för North Sails A/S

North Sails Group är världens ledande segelmakeri med 53 % av världsmarknaden och kan som enda segelmakeri producera helgjutna segel med sin 3DL teknik. Tekniken ger segel med överlägsen formstabilitet och används idag i såväl Volvo Ocean Race och Americas Cup som av cruisingesglare och kappseglare på klubbnivå.

 

För mer information kontakta:
North Sails Sverige Björn österberg +46 70 852 06 76
North Sails A/S Lars Ive +45 40 13 70 07

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

Båt av wellpapp

Så bygger man en båt av wellpapp

Böldpest 2

Böldpest — så blir du kvitt plågan!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…