Formel 1 – Erik Stark tvåa i kinesiska Liuzhou

Redaktionen

Redaktionen

Den fyrfaldige F2-världsmästaren Erik Stark har nu visat att han kan slåss i toppen även i F1. I morse svensk tid fick han kliva näst högst upp på prispallen efter ett tufft race i kinesiska Liuzhou.

Inför säsongen hade svenskhoppet Erik Stark som mål att hålla sig bland de sex främsta av de 15–17 som deltar i varje deltävling. Men redan i VM-säsongens andra tävling slog han till och knep en andra plats.

– Det var ett väldigt tufft race, 30 grader varmt och hög luftfuktighet. Men jag fick till en kanonstart och rundade första bojen som fjärde man, säger Erik när Hamnen.se får tag på honom några timmar efter målgången. Han fortsätter:

– Sedan hade jag lite tur. En av dem som låg före mig fick tidstillägg för att ha tjuvstartade. En annan fick problem med powertrimet. Då var det bara den regerande världsmästaren italienaren Alex Carella kvar framför. Carella var till slut bara drygt 30 sekunder före Stark i mål.

I och med dagens placering går Erik Stark upp på en delad andra plats i VM-serien med tre återstående deltävlingar. Den första deltävlingen tvingades han bryta på grund av motorproblem.

nyheter_2014_ErikStarkTvaa_Bild1_51_Erik_Stark_2014.10.05_ChinaF1UBE035

Relaterade artiklar

Class P1 Offshore.

Class 1 – svensk debutsuccé i tungviktsklassen!

Victory_Team_Erik_Stark_speed

Erik Stark – nu gäller det!

racing_motorsport_2018_NordborIndien_Ingang_ErikStarkIngang

F1 – starka nordbor tar för sig!

racing_motorsport_2018_StarkLondon_Inganbg_StarkLondonIngang

F1 – Stark vann i London!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar