Säkra prognoser i ny Seapilot-app

Gustav Morin

Gustav Morin

Ny_funktion_i_Seapilots_app

Den nya väderfunktionen i navigationsappen från Seapilotär resultatet av ett samarbete mellan Seapilot och väderbolaget MeteoGroup som har rykte om sig att leverera träffsäkra väderprognoser till båtfolk. Nu kommer dessa prognoser att kombineras med Sjöfartsverkets så kallade ViVa-rapporter med ambitionen att bli ännu bättre. Allt samlat på ett ställe i iPaden eller iPhonen
Väderprognosen ska enligt uppgift vara enkel att använda.

Dels för att all information är samlad i en app och dels för att man snabbt får en prognos för just den plats på sjökortet som man är intresserad av för stunden. Vidare är den nya väderfunktionen speciellt anpassad för kustområden där vädret annars är svårt att prognostisera med traditionella vädermodeller. Men tack vare en kombination av MetoGroups metoder (prognosberäkningar) och Sjöfartsverkets ViVa-stationer (väder i realtid) utlovas en kvalitetshöjning. Inte minst när det gäller vindprognoserna i ytterskärgården och till havs.

Den som är intresserad av den nya väderfunktionen i Seapilot för iPad eller iPhone, kan få den i form av ett ”in-app-köp” som köps i Seapilot-appen. Pris 49 kronor per år. Förlängning sker med ett år i taget.

Vi har själva inte hunnit testa funktionen ännu och vi uppskattar om någon av er läsare har erfarenheter och åsikter om den nya appen. Skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

Ytterligare info www.seapilot.se.

Under våra livesändningar från båtmässan Allt för sjön i vintras berättade en av männen bakom Seapilot mer om sin produkt.

Ny_funktion_i_Seapilots_app_puff

Relaterade artiklar

Fraktfartyget Rix Emerald smiter.

Tvingade fram broöppningar och ignorerade myndigheterna

nyheter_2019_GPS_strul_Transportstyrelsen_GPS_ur_funktion

Transportstyrelsen varnar – din GPS kan bli värdelös 6 april

batprylar_2017_TrueHeadingAIS_Ingang_TrueHeadingAISIngang

AIS – nu med man överbord–funktion

nyheter_2017_EniroApp_Ingang_EniroUoodat2

Navigationsappen ”På Sjön” nu uppdaterad

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar