Trident Nav ECS – ny programvara

Redaktionen

Redaktionen

Navigation

Trident Nav ECS – ny programvara ”Avancerat, användarvänligt och lättlärt”
Det säger Svenska Sjöräddningssällskapets (SSRS) stationschef Helge Skärlén om Tridentnavs nya navigationsprogramvara.

 

I augusti år 2004 inleddes samarbetet med SSRS som avser utprovning och utveckling av programvaran.

– Eftersom varje navigatör har olika kunskaper och man på varje fartyg har olika utrustning måste ett navigationssystem vara flexibelt, säger David Iannello, marknadsansvarig på Tridentnav Systems.

Resultatet är en användaranpassad och flexibel navigationslösning som är skräddarsydd oavsett vilken förare som ställer sig vid rodret. Det är möjligheten att själv lägga upp och anpassa sjökort och instrument över skärmytan som är unikt med Tridentnavs navigationslösning.

– Trots att Tridentnavs nya programvara använder avancerad teknik känns gränssnittet naturligt och människovänligt. Det gör att användaren upplever det som lätt att behärska och enkelt att förstå menyerna i programvaran, säger Martin Rylander, produktutvecklare på Tridentnav Systems.

Huvudsyftet med Tridentnav ECS har varit att skapa ett navigationssystem som har mångsidighet och som är lätt att handha. Verktyg som används ofta ska vara lättåtkomliga utan att stjäla uppmärksamhet från navigatörens andra göromål. Det här uppnås på två sätt, genom vysystemet och menysystemet.

Med hjälp av vysystemet kan navigatören anpassa sin skärm till situationen eller till ett personligt skärmutseende. Beroende på vilken information navigatören vill ha på skärmen kan ett antal vyer med antingen alfanumerisk information eller sjökortsplotter presenteras.

Mer info här

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

Båt av wellpapp

Så bygger man en båt av wellpapp

Böldpest 2

Böldpest — så blir du kvitt plågan!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…