Bota sjösjukan med tuggummi

Redaktionen

Redaktionen

Calma är ett receptfritt tuggummi mot sjö- och åksjuka. Det har en smak av mint och till skillnad från många andra läkemedel mot sjö- och åksjuka kan man ta Calma efter det att man börjar känna sig illamående.

– Åksjuka är för många ett stort problem när de ska ut och resa, men det finns vissa saker man kan göra på egen hand för att lindra symptomen. I första hand bör man se till att man är utvilad inför resan. En kolhydratsrik kost inför resan är också bra. Vidare bör även undvika alkohol och vätskedrivande drycker. Stress har också en negativ inverkan på åksjuka. Idag finns även bra receptfria preparat man kan ta mot åksjuka, säger Christian Geisler, läkare på kliniken för audiologi och yrsellsjukdomar vid Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm.

Calma är ett genombrott då det nu för första gången finns ett receptfritt tuggummi som både ger snabb effekt samt att man kan behandla symptomen så sent som när de redan uppstått. Studier visar även att tuggandet i sig har positiva effekter. Att det är i tuggummiform är dessutom bra för dem som ogillar att svälja tabletter eller när man inte har tillgång till vatten för att svälja ned en tablett.

– I en undersökning, där man kartlagt vilka egenskaper som är viktiga vid val av behandlingsmetod mot åksjuka, visar att snabb effekt samt att den är effektiv är de viktigaste kriterierna. Calma uppfyller båda dessa krav, säger Lina Netz, nordisk produktchef för Calma.

Ett tuggummi ska tuggas minst i 10 minuter. Helst bör tuggummit tas 15-30 minuter före avfärd. Ytterligare ett tuggummi kan tas 30 minuter senare. Detta kan upprepas en gång. Effekten varar i cirka 4-6 timmar. Rekommenderad dos är max 4 stycken tuggummin per dag. Calma rekommenderas från 12 år.

Calma finns i två förpackningsstorlekar, 10 stycken tuggummin respektive 20 stycken. Priset för ett paket med 10 stycken kostar 79,50 kronor och ett paket på 20 stycken kostar 139 kronor.

Mer om åk- och sjösjuka här

nyttigt_ovrigt_800_calma_10st1

Relaterade artiklar

prestige_36teaser

Jeanneau Prestige 36

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar