Tysk seglare funnen död på spökskepp!

Redaktionen

Båten hade drivit omkring på havet under lång tid när två fiskare fann den utanför Filippinernas kust med skepparen sittandes död vid navigationsbordet.

Det var utanför Filippinernas kust i västra Stilla havet som två fiskare hittade en 40-fots segelbåt drivandes handlöst.

Ombord fanns en avliden ensamseglare som senare skulle visa sig vara den 59-årige tysken Manfred Fritz Bajorat som inte hade synts till eller hörts av på minst ett år. 

Kroppen var mumifierad och lutad över navigationsbordet med kommunikationsradion nära till hands. 

Troligen har de torra havsvindarna, värmen och den salta luften bidragit till att kroppen har konserverats och inte ruttnat samman.

Ingen brottsmisstanke
Kroppsställningen tyder på att döden kom oväntat och att inget brott ligger bakom. Tidigare långfärdseglade Manfred tillsammans med sin fru men det var efter att de skiljdes 2008 som han började segla på egen hand.

Nu är polisen i full färd med att försöka ta reda på var han har setts senast och få tag på folk som kan tänkas ge ledtrådar och tips som kan bringa klarhet i vad som hänt.

Än så länge så är den starkaste teorin att Manfred Fritz Bajorat drabbades av hjärtattack vid sitt navigationsbord. Men när och var i världen han befann sig när det hände är än så länge, och kanske förblir, oklart.

nyheter_2016_Mumie_Ingang_MumieIngang

Relaterade artiklar

cruising_2019_First_Swede_around_the_world_non-stop_Anders_Eriksson

Förste svensk att segla ensam runt jorden utan stopp!

Reportage_2018_Blockettoppen_december_Klicktoppen

December väckte äventyrarna – på Blocket

nyheter_2016_KokainSmuggling_Ingang_KokainIngang

Svenske ensamseglaren om kokainsmugglingen

cruising_Laura_Dekker_2016_Ingang_LauraIngang

Yngsta världsomseglaren gästade Stockholm

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar