Världens första vattentäta mobiltelefon

Redaktionen

Redaktionen

Tillbehör

Sonim XP3 är världens första helt vattentäta GSM-mobiltelefon. Den klarar att vara i vatten i en halvtimme och står emot salt, dimma, luftfuktighet och värme. Den kommer att kosta 399 Euro får tre års full garanti

XP3:an har förstärkts ytterligare och klarar nu ännu mer stryk än sin föregångare. Det mest anmärkningsvärda är att XP3 utan problem klarar 30 minuter under vatten. Dessutom har XP3 en IP-57 klassificering och en 810F Mil-Spec beteckning mot salt, dimma, luftfuktighet, transport och värme. Telefonen är robust, knappsatsen är till exempel testad att klara över 500 000 tryck.

XP3  är till för att användas i tuffa miljöer och är därför utrustad med ett kraftfullt batteri på 1180 mAh som ger telefonen 5.5 timmars taltid och över 9 dagars standby-tid. Den är även utrustad med en stark ficklampa och extra hög volym på högtalaren för att nå fram i bullriga miljöer.  Telefonen kommer med  tre års garanti utan förbehåll.

Sonim XP3 finns inom kort i butik i Sverige, Australien, Tyskland, Holland, Storbritannien och Schweiz. Återförsäljare i Sverige är Dialect, Expert, RingUp, StjärnaFyrkant, Svenska Foder, Telia och The Phone House. Priset beräknas bli ca 399 EUR.

tillbehor_Ovrigt_mobilbild.lasso_

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Hugo Boss cancel racing Vendee Globe

Tårögd Thomson tvingas bryta efter kollision

PRB Skipper Capsize

Båten gick av på mitten och sjönk!

Le Cam rescue Vendee Globe

Nödställd skeppare försvunnen i Vendée Globe – tills nu!