Världens första vattentäta mobiltelefon

Redaktionen

Tillbehör

Sonim XP3 är världens första helt vattentäta GSM-mobiltelefon. Den klarar att vara i vatten i en halvtimme och står emot salt, dimma, luftfuktighet och värme. Den kommer att kosta 399 Euro får tre års full garanti

XP3:an har förstärkts ytterligare och klarar nu ännu mer stryk än sin föregångare. Det mest anmärkningsvärda är att XP3 utan problem klarar 30 minuter under vatten. Dessutom har XP3 en IP-57 klassificering och en 810F Mil-Spec beteckning mot salt, dimma, luftfuktighet, transport och värme. Telefonen är robust, knappsatsen är till exempel testad att klara över 500 000 tryck.

XP3  är till för att användas i tuffa miljöer och är därför utrustad med ett kraftfullt batteri på 1180 mAh som ger telefonen 5.5 timmars taltid och över 9 dagars standby-tid. Den är även utrustad med en stark ficklampa och extra hög volym på högtalaren för att nå fram i bullriga miljöer.  Telefonen kommer med  tre års garanti utan förbehåll.

Sonim XP3 finns inom kort i butik i Sverige, Australien, Tyskland, Holland, Storbritannien och Schweiz. Återförsäljare i Sverige är Dialect, Expert, RingUp, StjärnaFyrkant, Svenska Foder, Telia och The Phone House. Priset beräknas bli ca 399 EUR.

tillbehor_Ovrigt_mobilbild.lasso_

Relaterade artiklar

Tralgränsen flyttar till 12 sjömil.

Trålgränsen flyttas – glädjande besked för sportfisket

General Motors satsar på elsnurror ihop med Pure Watercraft.

General Motors miljardsatsar på elmotorer till båtar

Test av aluminiumbåten och sportbåten Anytec A21

Anytec A21 – första intrycken från testen

Beluga24.1

Beluga 24 – foilande eldriven färja snart redo för Stockholm

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar