Världens starkaste har vuxit till 627 hk

Världens starkaste har vuxit till 627 hk

Gustav Morin

För fem år sedan satte Seven Marine ribban för extrema utombordare med sin 557-hästare. Nu har de sprängt 600-hästarsgränsen. Inatt premiärvisades jätten på Miami Boatshow. Men kraften är inte den enda nyheten.

Amerikanska Seven Marine har redan från början varit både starkast och snyggast. Med sin marinkonverterade kompressormatade Corvettemotor har de visat överlägsen prestanda men att motorerna kunnat matchas till båten har säkert varit nästan lika viktigt för marknadsframgångarna. 

Seven Marine kan med sin nya motor erbjuda 600 olika stylingalternativ men de sticker ut än mer från mängden med sin nya integrerade led-planel som lyser upp hela den aktre delen av motorn.

Marknaden vill ha mer
– För fem år sedan stod vi här på Miami Boat Show och visade stolt världens starkaste utombordare med innovationer som våtkoppling, stängt kylsystem och dubbel transmission, allt för att hantera det enorma vridmomentet. Idag kommer vi med 627 hk. Marknaden trånar efter fler hästkrafter. Men motorn kommer inte bara att leverera skrytbara toppfartssiffror. Man måste ha en jämn vridmomentskurva. Vi har satsat på att optimera mellanregistret för behaglig cruisingfart och bättre marschfartsekonomi för större båtar, säger Seven Marine på sitt pressmöte under Miami Boat Show.

Läs också:
Hydra Sports 5300 Sueños!
Se videon när vi åker Nor-Tech med 5 x 400 Mercury Racing!
Världens starkaste utombordare ger 557 hk.
Seven Marines krutpaket redo för Europa!

Ett bra exempel på hur Seven Marines motorer kan färgmatchas med båten.

Företaget säger också att de känner sig etablerade på marknaden och att de nu ökar tillverkningstakten.

Utombordarmarknaden växer
– För båtar från 22 fot och uppåt så växer andelen köpare som vill ha utombordare. Med Seven Marines starka motorer kan man ha färre motorer och få både bättre vikt/effekt förhållande och bättre bränsleekonomi och fart. Ändå väljer fler och fler att hänga på tre till fyra motorer, säger Seven Marine under pressmötet.

Läs mer om Seven Marine och deras 557-hästare. 

HydraSportIngangDet är på stora “fiskebåtar” som Hydra Sports 4200 som de flesta Seven Marines huserar. Här sitter alltså totalt 1671 hk på häcken.

Seven Marine är helt klart ett bra alternativ om man vill komma först till bästa fiskevattnet.

Gustav Morin

batprylar_2015_Seven_Marine_Seven_Marine_627

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Seven Marine 2

Volvo Penta lägger ner Seven Marine!

Alfadan outboard engine

Ny snurra med fyra cylindrar och 654 hk!

a Seven Marine engine produced at the Volvo Penta facility

Volvo Penta börjar tillverkningen av världens största utombordare

nyheter_2019_Volvo_Penta_Seven_Marine_Volvo_Penta_Seven_Marine

Volvo Pentas första tydliga ingrepp på Seven Marine