Bota sjösjuka – 15 000 kr

Bota sjösjuka – 15 000 kr

Redaktionen

Zipwake är ett automatiskt snabbreglerande trimsystem som minskar gungning. Dessutom är det billigt i en rak jämförelse med andra varianter.

Zipwake Dynamic Trim Control System är anpassat till i första hand planande och halvplanande motorbåtar mellan 6 – 18 meter. Med integrerat 3D Gyro och GPS i manöverpanelen erbjuds ett helautomatiskt system där båtens gångläge regleras snabbt, precist och automatiskt.

Dessutom påstås interceptorernas verkan göra att båten når sin planingströskel snabbt och behålla planingen i låga farter. Med detta kommer också fördelar som minskad vågbildning och bränsleförbrukning.

Hamnen.se sätter upp Zipwake på listan “att testa” och under rubriken “snarast” och hoppas att den nya produkten är så bra som det påstås.

Speciellt eftersom den kostar högst måttliga 15 000 kronor vilket ska jämföras med runt 200 000 kronor för produkter med liknande funktion.

Läs också artikeln om gyrostabilisering med Seakeeper som framförallt håller båten stabil när den ligger stilla. Som exempel kostar systemet en miljon kr till en Delta 54.

Redaktionen

batprylar_2015_Zipwake_Ingang_ZipwakeIngang

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Zipwake_Mats_Skold

Zipwake – optimalt gångläge automatiskt och på nolltid

Martini_fjadrande_lyxjakt

Martini 6.0 – fjädrande lyxjakt på 150 fot

Så monterar man nya automatiska trimplan

Så monterar man nya automatiska trimplan

batprylar_2018_DMSTrimfenor_Ingang_TrimfenorIngang

Trimfenor – håller balansen i alla lägen!