Du är här:Hem Kunskap Sjöväder Kustväder med Lage Larsson

Kustväder med Lage Larsson

Lage_Larsson_puffAlla talar om vädret. Alla påverkas av vädret. TV-meteorlogen Lage Larsson är Sveriges främsta seglingsmeteorolog och har i mer än 30 år arbetat med specialprognoser för skärgårdsvädret. Men kanske är båtfolk och friluftsintresserade extra intresserade av vädret, eftersom det på ett avgörande sätt påverkar livet längs kust och hav. StSS/Tjörn Runt och Stenungsbaden Yacht Club bjuder tillsammans in till två föreläsningsdagar med Lage Larsson den 16-17 april på Stenungsbaden Yacht Club. Alla ni Tjörn runt seglare har möjlighet att fritt delta på Lages kurs. Missa inte denna chans att lära dig mer om vädret till sjöss. Välkomna!

2_VictorPilups_webb

Lördagen kommer att innehålla sådant väder som alla har nytta av då vi är på sjön. För att underlätta förståelsen av olika vädertyper och prognoser. Var och hur vi kan få tag på prognoser och hur och om man kan bedöma des träffsäkerhet. Vädret kommer att behandla Skandinaviska vatten och Västerhavet och Västkusten i synnerhet. Storskaligt väder som lågtryck och fronter, vindar, dimma, åska strömmar, vågor och viktiga molntyper.

Söndagen kommer att vara inriktad mot kappsegling som bankappsegling, distanskappsegling och havskappsegling. Här bygger de flesta besluten på egna kunskaper och iakttagelser. Därför går vi vidare med flera vädertyper för att få bättre förståelse samt titta på en annan typ av internetinformation som grib-data. Vi lär oss hur viktig luftens stabilitet är för vidare vindteorier. Mer om landbris och moln.

Om någon anser sig ha goda väderkunskaper kan han eller hon enbart vara med under söndagen. Men under lördagen kommer vi att gå igenom en hel del grunder som vi bygger vidare på under söndagen. Intressanta kappseglingstips kommer också upp.

Anmäl dig senast 9 april till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Ange föreläsningsdag/ar, namn, klubb, e-mail, telefonnummer.

Ring 0303-726800/29 eller maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Ange kod ”LAGE”

Skriv ut