Bavaria 37 Cruiser – första intrycken från testen

Elias Johansson Rimsby

Forsta_intrycken_Bavaria_37 Frånseglad gällande allt av den nyare Bavaria C38? Nja, inte så säkert, då Bavaria 37 Cruiser fortfarande håller måttet – och ibland mer än så. Här är Hamnens första intryck.

I och med Bavarias lansering av sin C38 så skulle man kunna tro att intresset för Bavaria 37 Cruiser dog. Men icke. Speciellt inte som 37:an har ett par uppenbara fördelar i en rak jämförelse.

Bli medlem i Hamnen Plus, se testen av Bavaria 37 Cruiser samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

För så är det väl?

– Det stämmer bra. Om inte annat så har Bavaria 37 Cruiser en alternativ inredningslösning som faller många, bland annat mig på läppen. Speciellt om man är ute efter en familjecruiser med bara två kabiner, säger Gustav Morin. Han fortsätter:

– Om man väljer en 37:an med bara förpik samt en akterkabin så får man ett ståtligt toalettutrymme/segelgarderob. Därtill kommer det ytterligare några fördelar.

Som vadå?

– Det blir krångligt att gå in på så här per telefon men jag lovar att det ska framgå tydligt i testen som publiceras inom kort. (Uppdatering – testen är nu publicerad.)

Så Bavaria 37 håller fortfarande måttet?

– Ja absolut. Men sedan får den också en och annan plump i testprotokollet också. Bland annat är den lite frånåkt när det gäller skottningen där Bavaria C38 har sina klara fördelar.

Fler iakttagelser?

– Ja, eftersom testexemplaret redan var sålt till en privatperson så slog det mig hur mycket eget piffande gör för trevnaden ombord. Det är viktigt att sätta sin egen prägel på en ann ars ganska opersonlig fabriksny båt. I det här fallet hade man bland annat gjort det med prydnadsankor och fyrar men framför allt extra mattor som gav en ombonad känsla.

Hur står sig Bavaria 37 Cruiser mot andra båtar i jämförbar storlek?

– Det tänker jag inte avslöja här och nu men mitt tips är att spekulanter på Bavaria 37 Cruiser bör spana in Bavaria C38 och vice versa innan de slår till. Båda modellerna har sina uppebara styrkor och svagheter.

Är det inte lika bra att du levererar en fullständig jämförelse dessa båter emellan här och nu?

– Nej, det får vänta tills testen släpps inom kort, avslutar Gustav Morin. (Uppdatering – testen är nu publicerad.)

Fler tester av Bavaria:
C38 – flärdfri och befriande funktionell
C42 – komfortabel och prestigelös

Forsta_intrycken_Bavaria_37

Relaterade artiklar

Silver_Shark_BRX

Silver Shark BRx – första intrycken från testen

tuff-hyttbat-i-aluminium-fran-finland

G-Force 8 – första intrycken från testen av tuffa hyttbåten

Faster_545_SCA_inledningsbild

Faster 545 SCA – första intrycken från testen

Bella-Falcon-BRS4-test

Falcon BRs 4 – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar