Bensinpriset – hög tid att kasta loss för höstturen

Elias Johansson Rimsby

Hosttur_i_skargarden_RIB Den som fortfarande har sin motorbåt i sjön uppmanas att kasta loss för en höstur då bensinpriset är det lägsta på länge. Prishöjningar är dock att vänta inom kort.

Orsaken till det förhållandevis låga priset på bensin är inte helt överraskande sjunkande priser på råolja. Något som i sin tur beror på minskad efterfrågan – vilket i sin tur beror på den ökande inflationen i världen, rapporterar Auto Motor & Sport.

Se också:
Höst i skärgården – nu börjar båtsäsongen!

Notervärt är dock att de svenska drivmedelspriserna inte sjunkit i takt med världsmarknadspriset på olja vilket kan förklaras med kronans svaga läge mot dollarn. (Se prishistorik här).

Nu är det som bäddat för en skön hösttur i skärgården.

Allt sammantaget är det ändå upplagt för att tanka båten och ta den stora höstturen nu. Men det gäller att agera snabbt då regeringens temporära sänkning av skatten på drivmedel löper ut den 30 september. Redan på lördag förväntas priserna på såväl bensin som diesel att höjas igen.

Vad som sker framöver gällande bränsleprisernas är förstås ovisst. EU väntas dock bevilja Sverige dispens att återigen sänka skatten på bränsle senare i höst.

Hosttur_i_skargarden_RIB

Relaterade artiklar

Sjomack_batmack

EU godkänner – Sverige tillåts slopa bränsleskatten

regeringen-ger-lagre-branslepriser

Riksdagen sänker bränsleskatten med 50 öre

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar