Du är här:Hem Bloggar Adrenalin America's Cup som på den gamla goda tiden...

America's Cup som på den gamla goda tiden...

AC puffAmerica's Cup besökte Sverige med buller och bång och de spektakulära båtarna gjorde upp vid Långedrag. Eftersom inget av spektaklet verkar ha fastnat på video visar vi här ett häftigt bildspel. 

Förra gången America's Cup gick av stapeln kunde man följa all action live via nätet. Man kunde se hela racen i repris och det fullkomligt haglade av highligts och snygga videor. 

Den här gången har rättigheterna till materialet begränsats till olika tv-kanaler. 

Ett katastrofalt beslut när det gäller spridning av detta häftiga race som just började spridas till folk som kanske inte vanligtvis följer segling slaviskt. Och katastrofalt för dem som gärna följer racet men kanske inte kan titta just när livesändningen pågår. 

Som det är nu måste man alltså sitta bänkad när racet går. Annars är det kört. Lite som i början av 1990-talet när alla stackare som inte hade VHS med inspelningsfunktion fick leva med att inte kunna se sina favoritprogram, bara för att de inte kunde vara hemma just vid sändningstiden. 

Den enda videon som nu finns tillgänglig från racet ska visa "highlights" men då denna knappt visar seglingen överhuvudtaget får vi nöja oss med stillbilder. "Som på den gamla goda tiden". 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Publicerades: 2015-09-02

Text: Gustav Morin

Skriv ut

Adrenalin

Adrenalin - Gustav Morin bloggarGustav Morin har kappseglat runt jorden men brinner också för de små äventyren. 
Läs Adrenalinbloggen!

Bloggar/Senaste