Du är här:Hem Bloggar Adrenalin Kitesurfing i skärgården – från klippor och båt

Kitesurfing i skärgården – från klippor och båt

För att utöva den ädla sporten kitesurfing bland klippor och skär i våra skärgårdar så krävs några knep. Här testar vi om Pioner Multi lämpar sig för sporten och får tips från två proffs.

Jag har länge funderat på att konvertera från vindsurfing till kitesurfing. Det är färre och mindre skrymmande  prylar att släpa på och förvara och det öppnar nya möjligheter för fart och frihetskänsla. Inte minst om man väljer att lära sig foilkiting (se vår video om foilkiting här!).

Men det finns en stor nackdel. I alla fall om man bor i en klippig skärgård och inte längs en enorm strand. 

Kiten har nämligen mellan 25 och 30 meter  långa linor som kan fastna i både ditten och datten och är man nybörjare så är det inte helt riskfritt att skicka upp den i luften när omgivningen inte skulle vara särskilt förlåtande efter en misslyckad luftfärd. En annan stor nackdel är att det inte är lika enkelt att ge sig ut och kita själv. Allt blir löjligt mycket enklare och säkrare om man är två. 

Men med lite sunt förnuft och smarta knep, som ni får se i videon ovan, så går det att komma runt en del av dessa problem och kunna njuta kitesurfing även i våra fantastiska skärgårdar.

Se också: 
Pioner Multi – den optimala motorbåten för kitesurifng?
Fyra gånger snabbare än vinden på flygande surfbräda!
Kite vis vindsurfingite vis vindsurfing.

Träffa killarna i inslaget via Kitesurfers.se eller på Surfbussen.se.

Publicerades: 2016-03-29

Text: Gustav Morin

Skriv ut