Du är här:Hem Bloggar Adrenalin Sveriges första kitesurfande hund in action

Sveriges första kitesurfande hund in action

Vi har tidigare visat när Markus Robért från Lidingö tar med sin son på en oförglömlig flygtur. Nu har även hans hund fått sig en upplevelse utöver det vanliga.

Markus Robért älskar brädsporter, draksegling i alla former och generellt att ta sig fram med naturens kraft. Och han gillar att dela med sig av sin passion. Inte minst till sina familjemedlemmar. Sist på tur att få känna vindens kraft på riktigt var hunden Eje.

Hans största intresse är att dyka och hämta stenar från botten. Ofta på hela två meters djup. Eje är den största sortens Vattenhund och hans förfäder är fostrade av franska försvaret med huvuduppgift att hämta föremål från botten.

image 2

– Han älskar verkligen vatten och har faktiskt stor yta simhud mellan tårna. Han brukar stå på stranden och stampa uttråkat när jag är ute och surfar, så jag tänkte att det var dags att han fick en provtur.

Ville han verkligen ut på vattnet?
– Han gillar äventyr och litar på husse. Han var lite skeptisk i starten men sen njöt han i stora drag.

Hur gick du tillväga?
– Jag satte säkerheten först och satte på Eje hans flytväst, trots att han är en excellent simmare. Sen stoppade jag ner honom i kiteryggsäcken och drog åt ordentligt. Det var lite tyngre än jag tänkt att komma iväg, Eje väger hela 30 kg. Jag var därför tvungen att ladda draken med rejäl kraft och göra en flygstart.

Hur reagerade Eje på det?
– Just då sprattlade han till och tyckte nog att det var lite läskigt, precis som människor när de testar för första gången. Men när vi väl planade runt i 20 knop och kunde titta på varandra så verkade han älska det. Han såg sig runt. lät öronen fladdra i vinden och log så som hundar gör.

image 3

Se också video när Markus kitesurfar med sin femårige son!

Publicerades: 2015-08-04

Text: Gustav Morin

Skriv ut

Adrenalin

Adrenalin - Gustav Morin bloggarGustav Morin har kappseglat runt jorden men brinner också för de små äventyren. 
Läs Adrenalinbloggen!

Bloggar/Senaste