Du är här:Hem Bloggar Södergrens tankar Räkfrossa, frisk vind och 100-årig vinnare

Räkfrossa, frisk vind och 100-årig vinnare

image
Håkan Södergren berättar om härlig men händelserik segling under Gullvivans tredje etapp, om räk- och vinfrossa och om att en viss liten Kajsa påpekar att farfar har dålig koll på tamparna. (Klicka för större bild).

I Gullvivans tredje dag blev det segling i frisk bris. Fortfarande bjuder vädrets makter på det bästa som finns på menyn. Soligt och vackert men kanske lite småkyligt.

Håkan Södergren hanterar tampar på X-99Barnbarnen påpekar att farfar borde ha bättre koll på tamparna.

Med kryss hela mer eller mindre hela vägen blev vår segling med en liten besättning lite i mesta laget. Lilla Kajsa tycker att farfar har dålig ordning på tamparna, vilket man kanske kan hålla med om när man i efterhand ser bilden.

image
Håkan Södergren har designat en rad båtar som syns på svenska kappseglingsbanorna. Men har har inget att göra med sonens X-99.

Det friska vädret med kryss gjorde att det fanns gott om incidenter och nära till krockar. Vi såg två tillfällen då uppmärksamheten på styrbordsbåtar var lite väl dålig och som kunnat resultera i allvarliga krockar. Allt avlöpte dock utan allvarliga skador.

Vinnare denna dag var den fantastiska gamla skärgårdsdamen SK 55 Miranda med gaffelrigg. Den gamla damen visade alla moderna båtar sin fina akterspegel och höll undan hela vägen fram. Väl seglat och ett bevis på att de som tror att det måste vara ett kolfibermonster för att vinna kappseglingar har fel. Grattis till Mirandas besättning.

Kvällen avlöpte som vanligt den sista kvällen, i denna fantastiska familjetävling, i räkfrossans och vinets tecken uppe på berget. Barnen var glada vinnare och alla var nöjda med sina priser.

Dagens segling lovar en god bris från söder som förhoppningsvis kommer att ge alla en härlig segling mot Saltsjöbaden i samma underbara väder. Mycket sol men möjligen lite kyligt.

Publicerades: 2013-05-12

Text: Gustav Morin

Skriv ut

Södergrens tankar

Hakan SodergrenHåkan Södergren är trött på moderna båtars oduglighet i svenska skärgårdar och skriver om sin version av en ny skärgårdsbåt. 
Läs mer om Håkan

Bloggar/Senaste