Du är här:Hem Bloggar Team 49erFX Luftburna i Frankrike

Luftburna i Frankrike

image
Världscupcirkusen flyttar vidare och denna gång går resan vidare till Hyères, Frankrike. Julia Gross och Cecilia Jonsson är på plats och har redan fått sig en ordentlig omgång av hårda vindar.

Café con leche har blivit Café au lait, sandstrand har bytts mot hamn och även om saknaden av Palmas fantastiska solnedgångar är stor så har vi det otroligt bra bland alla baguetter och doften av lavendel.

Hyères är stället som seglingsmässigt är känt för att vara ”allt eller inget”. Superlättvind eller hård mistral. När vi i svenska 49er-ligan sjösatte idag var det för att öva på lättvindstekniken. Om vi ändå visste vad som väntade oss bortom horisonten...

Det blev två timmar av överlevnadssegling i hårdvind och wow vad kul vi hade det. Vi är nästan säkra på att hela båten var i luften några gånger när vi lovade från läns till kryss. Vi hann även med ett par häftiga nosedives mellan några riktigt proffsiga avfallningar, innan vinden fortsatte att öka och vi bestämde oss för att tacka för dagen och ta oss in i hamn.

Träningen fortsätter nu för fullt inför den kommande veckans världscup som startar på måndag!

Julia & Cicci

www.facebook.com/teamfxsweden

Publicerades: 2014-04-18

Text: Administrator

Skriv ut