Brittisk gentlemanna-cruiser med nästan alla rätt

Brittisk gentlemanna-cruiser med nästan alla rätt

Elias Johansson Rimsby

Healey_motorbat En engelsk gerntlmmanna-cruiser som är sprungen ut många års erfarenhet av segling(!).

Nej, vi har fortfarande inte hittat den perfekta båten. Däremot är det tydligt att mannen bakom denna brittiska cruiser har tänkt både ett och två varv extra. Se videon!

Någon har sagt att man ska bygga sin första båt till en fiende, sin andra till en vän och sin tredje till sig själv. Det krävs alltså mycket erfarenhet om man ska få alla rätt.

Se också:
AM37 – Aston Martin sjösätter lyxbåt

Det är också temat i denna video där vi får en rundvandring ombord på en särdeles genomtänkt brittisk gentlemanna-cruiser. Eller som ägaren själv uttrycker det:

– Om man kan vistas ute till havs länge utan att börja längta hem till en “riktig säng” så har man hittat rätt.

Före detta seglare

Ägarparet, som tills nyligen var seglare, visste verkligen vad de ville med sin båt. Att den skulle ha en marschfart på 20 knop och klara två meter höga vågor på ett värdigt bestämde man tidigt.

Det lilla extra

Resten skulle komma att handla om förvaring, ventilation, ljuddämpning, kondens och värme med mera. Och så förstås, hur man utrustar sin båt med det där lilla extra.

Dit hör bland annat en minst sagt ett badrum och ett motorrum som slår det mesta på fingrarna. För att inte tala om förarplatsen.

En engelsk gerntlmmanna-cruiser som är sprungen ut många års erfarenhet av segling(!).

Båtens ägare och byggare är för övrigt ingen mindre än sonsonen till den legendariska bilformgivaren, rally- och banracingföraren Donald Healey som också visste vad han ville när det gällde design och konstruktion. Motor Boat & Yachting kliver ombord.

Se videon!

Elias Johansson Rimsby

Healey_motorbat

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Till Medelhavet i liten 17-fots HT

Till Medelhavet i en helt vanlig liten HT-båt