Depressionen kommer – läge att sälja boendet och kasta loss

Depressionen kommer – läge att sälja boendet och kasta loss

Elias Johansson Rimsby

Depression_Sailing_la-Vagabonde Lågkonjunktur, klimathot och en svajig världsbild. Det är tre tunga skäl till att sälja boendet och ge sig ut på långfärd menar de seglande Youtube-profilerna Riley Whitleum och Elayna Carausu.

De har inspirerat seglare över hela världen. Att helt sonika sälja sina fasta boenden på land, investera i en segelbåt och att kasta loss för den stora resan. Detta med återkommande videoklipp på YouTube-kanalen Sailing La Vagabonde.

Se också:
Hamnen listar hetaste långseglarna på Youtube

På ett effektivt sätt punkterar de alla argument varför det inte skulle gå. Barn är heller inte något hinder. Tvärt om har de en säregen förmåga att finna sig tillrätta ombord. Förutom sina egna barn så tog de vid ett tillfälle också med en minderårig liftare, ingen mindre än självaste Greta Thunberg, som behövde skjuts från USA till Portugal efter ett klimatmöte.

Tre tunga skäl

Som om inte friheten och längtan till havet vore skäl nog så menar Riley och Elayna att det nu finns större anledning att att kasta loss än någonsin tidigare. Enligt deras källor pekar mycket på att det för en tid är bättre att äga en segelbåt än en bostad som av allt att döma kommer att sjunka i värde.

Till detta kommer möjligheten att vara nära nog självförsörjande och att lämna minimalt klimatavtryck efter sig medan man är borta.

Oroligt världsläge

Sist men inte minst kanske många skulle må bra av att klippa kapa navelsträngen till ekorrhjulet iland när världsläget är så oroligt som det är.

Se videon!

Elias Johansson Rimsby

Depression_Sailing_la-Vagabonde

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Langseglare-mordade-1

Långseglare brutalt mördade av våldsbrottslingar på flykt

I tre omgångar attackerades Magnus av pirater utanför Colombias kust ett par dagar innan nyår.

Svenske långseglaren hittad avliden efter skeppsbrott

Trimaran-langseglare

Sailing La Vagabonde – nybörjare igen efter 90 000 sjömil

Gerret-del-3

Stilla havet – land i sikte för nittonårige ensamseglaren