Alukin C 750 – ett råskinn för alla väder!

”Hållbara båtar för proffs och människor som älskar skärgården.” Så löd visionen vid starten för tolv år sedan och har varit Alukins ledstjärna sedan dess. Här är råskinnet Alukin C 750.

Välsvarvade skrov, rejäla stolar, grova grabbräcken och breda skarndäck. Det är något av Alukins adelsmärke och till detta kommer en proffessionalitet som genomsyrar hela verksamheten.

Alukin är för proffs och människor som älskar skärgården – oavsett väder.

Göran Blomqvist, återförsäljare av Alukin hos Orustmarin.

Bakom båtarna står paret Peter och Maria Nikula som har byggt upp märket från grunden och som lever med sina båtar dygnet runt – med allt vad det innebär när det gäller ständiga optimeringar, förfiningar och förbättringar.

Alltid hög komfort – för åtta personer

Utmärkande för just Alukin C(abin) 750 är att den är bjuder samma höga komfort året runt med sin ombonade kabin och sitt stryktåliga, för att inte säga råa yttre.

Invändigt finns gott om plats för upp till åtta personer och med Mercurys V8 på 250 hk där bak så blir resan odramatisk även på upprört hav även i farter på ända upp till 45 knop.

Svårslagen pendlarbåt 

Allt sammantaget gör detta Alukin C 750 till en mycket svårslagen pendlarbåt oavsett om det gäller grova transporter till byggarbetsplatsen eller finåkning till skärgårdskrogen.

– Alukin C 750 är en hyttbåt för den kräsne och medvetne båtägaren som uppskattar skärgården oavsett väder. Båten känns lika självklar vid finkrogen på Sandhamn eller Marstrand som vid pendling med byggmaterial i lasten, säger Göran Blomqvist, återförsäljare av Alukin på västkusten.

Lika självklar vid finkrogen som för grovgörat

Utmärkande för Alukin C 750, och de övriga båtarna i modellprogrammet också för den delen, är också god runtomkring-sikt, tyst gång och en påtagligt angenäm och rigid känsla på det hela taget.

Sist men inte minst kammar Alukin C 750 hem många extrapoäng för den ergonomiska utformningen och när man tar plats bakom ratten och Simrads 12-tums GPS-skärm så är känslan av att befinna sig på en kommandobrygga inte långt borta.

Alukin Cabin 750  
Längd ö a: 7,50 m
Bredd: 2,35 m
Höjd (fribord): 0,75 m
Vikt (utan motor) ca 1 250 kg
Bränsle: 200 l
Rekommenderad motor: 150 – 250 hk
Rekommenderad toppfart: 40 knop
CE: CE/C
Max personer: 9
Mer info: orustmarin.se

Adress: Orust Marin Center, Rödbergsvägen 2, 473 34 Henån, Sweden
E-post: info@orustmarin.se
Telefon: 0304-31020

 

 

Fler utställare

Mastervolt_Puff

Mastervolt – effektivt, lätt och stryktåligt med litium!

Snipan

Käringösnipan 22 – svensk social klassiker!

Nylunds_Nordstar_PUFF

Toppmoderna hyttbåtar från Finlands äldsta varv!

Selden_elektrisk_vinsch

Seldén – hissa segel med en knapptryckning!

Digitala båtmässan är ett kommersiellt samarbete med Sweboats medlemmar