Garmins trådlösa och högupplösta värld

Garmin bryter ideligen ny mark i utvecklingen av marinelektronik där GPSMAP 8400, den nya GPSMAP 74-serien och en trådlös vindgivare bara är några färska exempel.

Här går vi ut hårt och presenterar den trådlösa vindgivaren som alltså fungerar med hög precision helt utan kabeldragning.

Med gWind Wireless II, som den heter, får man alltså den vindinformation du behöver för att fatta välgrundade beslut – på kappseglingsbanan såväl som i mer lättsamma cruisingsammanhang.

Paketet innehåller de marina instrumenten Garmin GNX™ Wind och GNX 20, den trådlösa givaren gWind™ 2 och den smarta genomskrovsgivaren Airmar® DST810. Man kan förstås också köpa bara givaren separat.

Allt för att du ska veta vad som händer med i luften och på vattnet.

Nästa frestelse är den nya serien av den nya GPSMAP 74–serien som sålunda är Plotter/ekolod-kombination med 7 till 16-tums pekskärmar med multitouch.

De är speciellt framtagna för alla som kräver hög prestanda. Eller vad sägs om en 10 Hz intern GPS-mottagare som uppdaterar positionen och kursen 10 gånger per sekund(!).

Därtill kan man lägga till extrafunktioner med BlueChart g2 Vision vilket i korthet innebär:

  • MarinerEye-vy eller FishEye-vy ger dig 3D-perspektiv, både ovanför och under vattenlinjen.
  • Högupplösta satellitbilder och flygfoton hjälper dig att orientera i obekanta områden.
  • Den automatiska vägledningstekniken söker igenom alla relevanta sjökort efter en rutt som du kan följa – en rutt som undviker hinder, grunt vatten och annat.

Sist men inte minst presenterar Garmin GPSMAP 84-serien som är Garmins absoluta värsting och som naturligtvis kan allt som plottrarna i 74-serien kan. Och mycket mer därtill.

Att de har såväl ut-som ingångar för HDMI är en sak. Men sedan är det nära nog bara fantasin som sätter gränser för vad som kan presenteras.

Mer om Garmins nyheter här

Fler utställare

Saxdor_Seacastle

Stort intresse för Saxdors senaste modell

Mercury_PUFFjpg

Tekniken bakom Mercurys utombordar-framgång!

Askeladden_P92_Puff

Askeladden och Suzuki satsar på effektiv framdrift

Nimbus_T8_PUFF_2

Nimbus C8 – ny men ändå beprövad!

Digitala båtmässan är ett kommersiellt samarbete med Sweboats medlemmar