Mercury Marine Active Trim

Bättre kontroll, roligare upplevelse, enklare att köra och minskad bränsleförbrukning. Mercury Marines Active Trim-system ställer automatiskt och snabbt in det optimala trimmet på utombordare och drev. Såhär funkar det.

De flesta av oss känner nog till att riggens vinkel mot akterspegeln påverkar såväl åkkomforten som bränsleförbrukningen. Men att hitta det där optimala trimläget på motorn är inte direkt något man får med sig från modersmjölken.

Det krävs både övning och tid för att lära sig.

För den som är ny på sjön, eller värdesätter att fokusera på mötande båtar och navigering istället för att lägga allt krut på att trimma motorn i rätt vinkel, underlättar ett automatiskt trimsystem avsevärt.

Sekundsnabb justering

Mercury Marines Active Trim-system är lika höginnovativt som intuitivt. Det trimmar omedelbart och automatiskt utombordare och drev till det optimala läget. Resultatet blir förbättrad prestanda, förenklad hantering, roligare körning och minskad bränsleåtgång.

Hur fungerar då detta smarta system? Mercurys automatiska motortrimsystem är hastighetsbaserat och har en integrerad GPS. Motortrimningen justeras kontinuerligt genom ett handsfree-system allt eftersom båtens hastighet förändras. Eller i klartext – när båtens fart ökar trimmar motorn ut.

Det här är en produkt för både erfarna båtmänniskor och nybörjare. 

 

När båten bromsas in, exempelvis vid kraftiga girar, trimmar motorn in. Om du inte vill använda dig av Active Trim är det lätt att koppla ur genom att istället använda de manuella trim-knapparna. En annan finess är att systemet tillåter båtens förare att kompensera för lastförändringar, olika väderförhållanden och diverse egna körpreferenser samtidigt som den automatiska kontrollen kvarstår. Och kanske det bästa av allt, det behövs ingen tidigare erfarenhet av att kunna trimma en motor för att enkelt och snabbt dra nytta av systemet.

Alltid optimalt gångläge

Det finns fem grundprogram som ställs in i manöverpanelen och som varierar efter båttyp och toppfart. Dessutom finns en finjustering i fem steg som köraren själv får göra under gång och som kan variera beroende på sjöförhållanden och båtens last.

Active Trim passar till de flesta av Mercurys 4-taktsutombordare från 40 upp till 450 hästkrafter samt bensin- och diesel-drivna inombordare med digitala trimsändare upp till 1 750 hästkrafter.

Enkel montering – även på äldre motorer

Färdiga kontaktsstycken gör monteringen enkel och det går att installera systemet i efterhand på SmartCraft-kompatibla motorer tillverkade från år 2003 och senare. Active Trim är även kompatibelt med joystickstyrning.

Köper du en ny Mercury från 80 hästkrafter eller en Mercury MerCruiser ingår Active Trim.

Läs också om tekniken bakom framgången för Mercurys V6- och V8-utombordare. 

Fler utställare

Saxdor_Seacastle

Stort intresse för Saxdors senaste modell

20190821_Support_MRN_6866_CMYK.jpg

Garmins trådlösa och högupplösta värld

Mercury_PUFFjpg

Tekniken bakom Mercurys utombordar-framgång!

Askeladden_P92_Puff

Askeladden och Suzuki satsar på effektiv framdrift

Digitala båtmässan är ett kommersiellt samarbete med Sweboats medlemmar