Brandskärs nya generation familjeklassiker

Exklusivt, genomtänkt, praktiskt, bekvämt och tryggt. Brandskär 290 Open höjer standarden för framtiden dagsutflykter med en prestanda och sjöduglighet som sticker ut.

Det har gått drygt 30 år sedan Janne Johansson utvecklade den första och prisbelönta Brandskär-modellen. Då bröt det exklusiva varvet på Orust ny mark både sett till design och köregenskaper. Än idag genomsyrar de ursprungliga ledorden prestanda och perfektion varvets båtar och Brandskär 290 Open är inget undantag. Tvärt om.

Modellen bygger på Brandskär 290 Next Generation, som lanserades 2018 och var ett resultat av en nära dialog med erfarna Brandskärsägare. De två modellerna delar skrov, men 290 Open är mer anpassad för dagsupplevelser på havet med en öppenhet som genomsyrar hela planlösningen på däck. Här finns generösa däcksytor, bekväma sittplatser akteröver, samt en liknande, något mindre sittyta föröver. För dig som vill övernatta erbjuds en bred dubbelkoj med garderob och ett stort dusch- och toalettutrymme med full ståhöjd.

En karaktäristisk för med tydligt överhäng gör det lättare komma i land i naturhamnar. De trygga köregenskaperna och det höga säkerhetstänket blir extra tydligt när vädrets makter är på bråkhumör. Ett kortare tak med ett smart kapell skyddar mot regn och förlänger säsongen. Med räcken längs fribordens ovansida och längs överbyggnaden rör du dig säkert från för till akter. Alla däcksytor är försedda med halkfri teak.

Känslan för detaljer är tydlig såväl sett till finish och inredning, som till utrustning. Det märks inte minst i den nydesignade förarmiljön. Här har elektroniken utvecklats tillsammans med Garmin/Trigentic. All teknik samlas på en stor skärm och från multifunktionsratten kan du manövrera allt från navigation till bogpropeller och trimplan. I strävan att förenkla båtägandet hanteras all central information och alla styrfunktioner via en app. Med den kan du redan hantera alarm, belysning med mera från din smartphone eller surfplatta redan innan avgång.

Brandskär 290 Open går att få med dubbla utombordare (200-300 hk), men kommer traditionellt med inombordare. Är du fartglad och väljer dubbla 300 hk, kan du njuta av en trygg och balanserad körupplevelse i över 50 knop. Målgruppen är erfarna båtmänniskor som ställer höga krav på tillgänglighet, kvalitet och enkelhet. Alla Brandskärs båtar byggs i Sverige med svenska underleverantörer.

Kvalitet är svårt att skapa genom genvägar. Havet är till för att upplevas och med den nya båten har vi tagit vara på vårt arv och byggt en båt som gör att du kan uppleva havet årets alla dagar

konstaterar Henric Carlsson, .

Brandskär 290 Open  
Längd: 9,80 meter (inkl badbrygga)

Bredd: 3,18 meter
Vikt: Från 3 200 kg

Bränsletank: 400 liter

Vattentank: 120 liter
Motor: Volvo Penta D6-380 (kan även utrustas med utombordare)
Maxfart: 35-40 knop
CE-godkänd: Ja
Antal passagerare: 13 personer
Antal kojplatser: 2-3 st

Adress: BRANDSKÄR BÅTAR AB, Vindön 402, 473 91 Henån
E-post: info@brandskar.se
Telefon: 0304-395 59

 

 

Fler utställare

Saxdor_Seacastle

Stort intresse för Saxdors senaste modell

20190821_Support_MRN_6866_CMYK.jpg

Garmins trådlösa och högupplösta värld

Mercury_PUFFjpg

Tekniken bakom Mercurys utombordar-framgång!

Askeladden_P92_Puff

Askeladden och Suzuki satsar på effektiv framdrift

Digitala båtmässan är ett kommersiellt samarbete med Sweboats medlemmar