Pantaenius – försäkring utan ”prut”

Pantenius mål är att ge trygghet från optimist till superyachter. Här berättar vd Bo Bergqvist vad som skiljer dem från mängden. 

Försäkring är kanske inte världens mest spännande ämne – så länge solen skiner, havet glittrar blått, båten gör optimal fart genom vattnet och glädjen ombord är på topp. Men desto viktigare om den totala katastrofen skulle inträffa, den som i värsta fall skulle kunna innebära krossade blå drömmar och slutet på ditt båtliv. Vi talar så klart om båtförsäkring och vikten av att välja rätt försäkringsbolag.

Bland Europas alla försäkringsbolag är Pantaenius den största specialisten på båtförsäkring, med över 120 000 kunder. I Sverige finns kontor både på Marstrand (Göteborg) och i Malmö, men företräds av partners och mäklare runt om i hela landet. Ett globalt nätverk med 35 000 specialister hjälper till att serva kunder både lokalt och jorden runt. Dessutom ger samarbetet med sex av Europas största försäkringsbolag en unik ekonomisk trygghet, genom att riskerna vid större haverier sprids ut. Pantaenius brukar vara både långseglarens och superyachtsägaren första val och bolaget försäkrar din båt jorden runt, vilket långt ifrån alla försäkringsbolag gör. Men det är inte bara de stora havens båtar som samlas här, även mindre fritidsbåtar och jollar ryms i Pantaenius famn.

– Det unika med oss är att vi alltid försäkrar till ett fast överenskommet värde. Om du skulle råka ut för en totalförlust kan du känna dig trygg i att vi ersätter dig med det värde som du försäkrat din båt till, alltså inget prutande eller några åldersavskrivningar från vår sida, säger Bo Bergqvist, vd på Pantaenius Sverige.

Vi ger dig störst trygghet och garanterad service, oavsett vad som inträffat.

 

Vid exempelvis en totalförlust, brand, ett blixtnedslag (i hemmavattnen), inbrott, eller en transportskada ersätts kunden med hela båtens försäkrade värde utan att behöva betala självrisk.
Alla har vi väl någon gång räddats av en drulleförsäkring eller otursförsäkring. Pantaenius erbjuder sina kunder en unik allriskförsäkring. Den hjälper dig vid risker, som bland annat inbrott, brand, sjunkning, vatteninträngning, force majeure, kollision och grundstötning.

– Med vår allriskförsäkring, inkluderad i din båtförsäkring, ersätts du för skador på din båt, men också för skada på, eller förlust av båttillbehör och personlig egendom på grund av en oförutsedd skadehändelse ombord på, eller i direkt anslutning till den försäkrade båten. Det är en försäkring för dig som vill känna dig tryggt omhändertagen på sjön oavsett var i världen.

Tillsammans med kunderna går Pantaenius försäkringsrådgivare igenom varenda specifik båt och kommer tillsammans med respektive kund överens om vad båten anses vara värd och försäkrar den sedan till det beloppet. Det innebär att kunden inte får några tråkiga överraskningar. I klartext innebär det att Pantaenius inte utgår från ett generellt marknadsvärde, utan från det med kunden överenskomna värdet. Eftersom det heller inte görs några åldersavskrivningar ersätts kunder alltid med nyvärdet.

– Skulle till exempel en segelbåt råka ut för att masten går av, ersätter vi med en ny mast. Givetvis repareras masten när det går, men vi gör inga ålderavdrag, inte heller på reparationer, utan vi ersätter hela kostnaden. Det ger kunden en stor trygghet då det inte kommer några obehagliga överraskningar i efterskott, säger. Bo.

Självrisken är även den överenskommen i förväg. Vid total förlust, brandskada, inbrott, blixtnedslag (gäller i hemmavatten), transportskada, skada av egen egendom, eller om du blir påkörd när ligger för ankar, slipper du dessutom att betala självrisk.

– Vi är inte de billigaste på marknaden, men garanterat det bolag som ger dig störst trygghet och garanterad service oavsett vad som inträffat. För oss är den personliga kontakten med våra kunder högsta prioritet och alla har sin en egen försäkringsrådgivare. Hos oss behöver du inte göra en massa knappval i telefonen för att komma igenom växeln. Istället möts du av levande människa i andra änden av luren.

Alla anställda på Pantaenius i Sverige är båtmänniskor med en gedigen erfarenhet av och stor passion för båtlivet. Flera av dem pendlar till och från jobbet med egna båtar.

– Vi vet helt enkelt hur det känns om olyckan skulle vara framme och hur viktigt det är att få ordentlig hjälp. Även om just du inte skulle råka ut för det värsta tänkbara, lär det ändå vara en lugnande känsla att veta att du tryggt kan kontakta ditt försäkringsbolag och få hjälp oavsett när och var du befinner dig, avslutar Bo Bergqvist.

Adress: Pantaenius AB, Hamngatan 25, 442 67 Marstrand, Sverige.
E-post: info@pantaenius.se
Telefon: +46 303-445000

 

 

Fler utställare

Mastervolt_Puff

Mastervolt – effektivt, lätt och stryktåligt med litium!

Snipan

Käringösnipan 22 – svensk social klassiker!

Nylunds_Nordstar_PUFF

Toppmoderna hyttbåtar från Finlands äldsta varv!

Selden_elektrisk_vinsch

Seldén – hissa segel med en knapptryckning!

Digitala båtmässan är ett kommersiellt samarbete med Sweboats medlemmar