Viggo C10 Offshore – briljerar på upprört hav!

Denna stridshingst glänser i alla väder men utmärker sig mest när förhållandena är som tuffast. Viggo C10 Offshore var namnet!

Potenta skrov med 24-graders v-botten, aktiva steglister och urtag i aktern är något av Viggo Boats adelsmärke och på intet sätt nytt.

Men i fallet med nya Viggo C10 Offshore har designer-esset Håkan Pettersson tagit chansen att utveckla konceptet ytterligare och skapat en CE-B-klassad båt som klarar snabba transporter med höga snittfarter på öppna och upprörda hav.

En rymlig och bekväm hyttbåt som klarar 65 knop – är ovanligt! 

 

Då vill det förstås till att båten är snabb och gediget byggd, men också på ett sätt så att transporterna klaras av med bibehållen komfort och värdighet.

Receptet bygger på ett välsvarvat och sylvasst skrov och därtill ett nytt grepp i form av dubbla slag i övergången mellan botten och skrovsidan.

Centertrimplan lindrar dramatiken 

Till det kommer finesser som bland annat ett så kallat center-trimplan att ta till när en hög och jämn fart ska bibehållas på riktigt upprört hav.

Så fortsätter den med fjädrande och specialdesignade stolar för just Viggo C10 Offshore, en mycket genomtänkt och ergonomiskt utformad förarplats samt bra sittplatser för totalt 10 personer.

Maffig miljö för manövrering

Förarmiljön domineras för övrigt av dubbla Simrad NSO EVO3S 16-tums informationsdisplayer. Där samlas all information som är relevant för föraren såsom bränslenivåer, motordata och navigation.

Som navigationsstöd finns Simrads nya Halo 24” pulskompressionsradar och autopilot som underlättar vid längre körningar.

Testas i alla förhållanden

Ytterligare en finess är steglösa sido-thrusters (bogpropellrar både fram och bak) som förenklar tilläggningar och finmanövreringar i hamn avsevärt.

I skrivande stund genomgår Viggo C10 Offshore stenhårda tester inför premiären.

Enligt de första rapporterna ska den kunna köras på öppet hav med sina dubbla Mercury Racing (på 450 hk vardera) i allt mellan 45 och 65 knop – kanske mer, beroende på motoralternativ våghöjder och mycket annat.

Viggo C10 Offshore  
Längd ö a: 10,95 m
Bredd: 2,95 m
Bottenvinkel (akter): 24 grader
Max personer: 10
Bränsle: 885 l (fördelat på två tankar)
Vikt (med motor): ca 4 500 kg.
CE: CE/B
Mer info: viggoboats.se

Adress: Varvsvägen 6, 742 43 Öregrund, Sweden
E-post: sales@viggoboats.se
Telefon: 0173-16820

 

 

Fler utställare

Saxdor_Seacastle

Stort intresse för Saxdors senaste modell

20190821_Support_MRN_6866_CMYK.jpg

Garmins trådlösa och högupplösta värld

Mercury_PUFFjpg

Tekniken bakom Mercurys utombordar-framgång!

Askeladden_P92_Puff

Askeladden och Suzuki satsar på effektiv framdrift

Digitala båtmässan är ett kommersiellt samarbete med Sweboats medlemmar