Elektriska bärplansfärjor kapar utsläppen med 97,5 procent

Elias Johansson Rimsby

Candela_elektrisk_farja Svenska fartyg släpper ut mer koldioxid än tåg, bussar och inrikesflyg tillsammans. Nu visar en studie från KTH att den typ av elektriska bärplansfärjor som ska testas i Stockholm kan minska utsläppen med 97,5 procent.

I Sverige beräknades koldioxidutsläppen från den inrikes kommersiella sjöfarten vara omkring 660 000 ton år 2020. Det är mer än tåg, bussar och inrikesflyg tillsammans.

Mer om Candela:
Redo att revolutionera passagerartrafiken
Det svenska foilingundret i närbild

I en avhandling från KTH har passagerarfärjan Candela P-12 Shuttle jämförts med fossildrivna alternativ i en livscykelanalys. Analysen undersöker de olika stadierna i produktens livstid. Det inkluderar utvinning av råvaror, tillverkning och bruk till dess att produkten inte används längre, och måste tas om hand. Studien visar att under en livstid på 30 år är koldioxidavtrycket från Candela P-12 Shuttle 97,5 procent lägre än från de jämförda dieselfartygen.

Bärplan och el

– Kombinationen av att använda bärplan och att drivas på el som energikälla är huvudfaktorn till de låga utsläppen. Och eftersom det svenska elnätet är nästan fritt från koldioxidutsläpp är det en klar fördel med den här typen av fartyg, säger Felix Glaunsinger, en av författarna till studien.

Minus 80 procent

Bärplanstekniken innebär att båten lyfts på vingar som går under vattnet, det gör att det stora vattenmotståndet som skapas när skrovet pressas genom vattnet försvinner. Vingarna skär genom vattnet och är så pass mycket mer effektiva att energiförbrukningen minskar med 80 procent jämfört med vanliga båtar. Dessutom är båtarna byggda i kolfiber för att vara så lätta som möjligt, vilket gör att man kan uppnå lång räckvidd i hög fart med relativt små batterier.

Korta laddningstider

– Energieffektivitet är vårt ledord, vi vill ha så lite batterier som möjligt för att minimera miljöpåverkan och få korta laddningstider. Då måste båten både vara lätt och gå lätt genom vattnet för att kunna åka både långt och fort, säger Erik Eklund, chef över Candelas kommersiella fartyg.

Premiär inom kort

Under 2023 startar tester av Candela P-12 Shuttle i Stockholm, som ska gå i trafik i samarbete med SL, mellan Tappström på Ekerö och Stockholms stadshus.

Candela_elektrisk_farja

Relaterade artiklar

Mercury_Avator_75e_inledningsbild

Avator 7.5e – premiär för Mercurys första elmotor

Awake_Vinga_inledningsbild

Eldriven foilande surfbräda i tuff räckvidds-test

400_nya_laddstolpar_för_elbatar

Laddning för elbåtar – 400 nya laddstolpar i skärgården

Hamnen_Studio_Ep25

Studio ep.25: “Rekord” med elbåt och båtbygge i garaget

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar