Familjesegling i världens farligaste farvatten

Elias Johansson Rimsby

Sailing_Zatara Familjesegling och Somalias kust hör inte ihop, kan tyckas, med tanke på pirathärjningarna. Här är den våghalsiga familjen som ser annorlunda på saken.

Sex år har gått sedan de kastade loss som totala noviser och nybörjare inom segling i allmänhet och långsegling i synnerhet. Då i en Beneteau 55 som under resans gång byttes ut mot en katamaran, närmare bestämt en Privelege 585.

Se också:
Hamnen listar hetaste långseglarna på Youtube

Nu, tusentals och åter tusentals sjömil senare ger de sig i klast med sin kanske mest riskfyllda delsegling någonsin – från Tanzania till Afrikas horn. En seglats som innebär många och långa sjömil längs Somalias kust. Här ska som bekant risken att stöta på pirater vara större än någon annanstans.

“Mest på film”

Om man får tro familjen bakom YouTube-kanalen Sailing Zatara ordentligt överdriven. Visst innebär segling i dessa Hollywood-farvatten, som de kallar dem, en viss risk. Dock inte så stor som just Hollywood får dem att verka som.

Häng med när Renné, hennes man och deras tonåringar kastar loss för denna 2 000 sjömil och två veckor långa seglats på Indiska oceanen.

Mer om familjens syn på risken med pirater här (6 minuter och 50 sekunder in i videon).

Sailing_Zatara

Relaterade artiklar

Daniel_ensamseglare_inledningsbild

Långsegling – livet ombord på en segelbåt mitt i paradiset

Sven-Yrvind-i-ny-dokumentar

Sven Yrvind – havsfilosofen om sin inre resa på världshaven

Depression_Sailing_la-Vagabonde

Depressionen kommer – läge att sälja boendet och kasta loss

Sailing_Magic_Carpet_Holland

Om fördelarna med att gå på grund frivilligt

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar