Du är här:Hem Färdmål Medelhavet Yacht Club Costa Smeralda - Bauer i finsalongerna

Yacht Club Costa Smeralda - Bauer i finsalongerna

YCCS01Hasse Bauer fortsätter sin vandring i Porto Cervo. Hur han kom in på Yacht Club Costa Smeralda kan man ju undra.

Yacht Club Costa Smeralda, YCCS, tillhör en av världens mest exklusiva segelsällskap. Det startades den 12 maj 1967 i Porto Cervo, Sardinien. Initiativtagare var den muslimske imanen Aga Khan IV vilken, som alla imaner, anses vara ättlingar i rakt nedstigande led från profeten Muhammed genom dennes dotter Fatima.

Aga Khan IV:s farfar var furste inom Brittiska Indien och betraktades under sin livstid, 1877 - 1957, som världens rikaste man.

Klubbhuset är ett mecka för alla designer-freaks där arkitekten Peter Marino har skapat en skön, avslappnad men ändå stilren miljö för klubbens medlemmar och regatta-deltagare. Förutom barer, bibliotek, restaurang och en rätt schysst veranda med pool finns 24 sviter för gäster och medlemmar.

Icke medlemmar göre sig icke besvär att försöka köpa någon souvenir typ manschett-knappar,skjortor, barnplagg, kavajer, skor eller keps med den berömda YCCS-loggan. Undantag finns för de som är medlemmar i  New York Yacht Club eller Yacht Club de Monaco. Det vill säga medlemmar i YCCS vänföreningar.

Jag strosade runt med kameran en förmiddag då det inte var så mycket folk på klubben. Praktiskt taget alla foton var tagna när det kom en sobert klädd vakt och vänligt, men mycket bestämt, poängterade:

"No photos!"

I slutet av bildserien har vi kommit fram till en monter som står vid början av C-bryggan. Den innehåller en motioncykel, även denna med inslag av italiensk design. Cykeln kan ju vara bra att ha hemma i gymmet om det blir för mycket chips och oliver, öl eller skumpa under regattan.

I en av Rolex-montrarna sitter en ensam, ung kvinna och ler så vänligt."

yccs

YCCS01

yccs02

yccs04

yccs05

yccs06

yccs07

yccs08

yccs10

yccs11

yccs12

yccs13

yccs14

Publicerades: 2010-09-22

Skriv ut