Du är här:Hem Färdmål Norden Väderöarnas Värdshus får tillökning

Väderöarnas Värdshus får tillökning

Väderöarnas VärdshusVäderöarnas Värdshus i Skageracks yttersta skärgård har fått tillökning. Inför sommaren 2009 har en tillbyggnad gett mer inomhusplats i kafeét och puben "Lotsbryggan" som ligger i anslutning till det numera välkända värdshuset.

Väderöarnas Värdshus café
Hamnen.se tankade fullt och gasade på med en Askeladden 450 och med en 50 hk fyrtaktare i aktern. Drygt en halvtimme senare, rätt ut i havet angör vi den gamla lotstationen Storö. Det här är ett mycket populärt ställe för segel- och motorbåtar och en solig och lugn dag i juli är det fullknökat i hamnen, i den berömda rännan norr om Värdshuset och på klipporna runt omkring.

Väderöarnas Café

I det nyöppnade kafeet är man stolt bakom disken. Nu ska även inblåst båtfolk kunna sitta ner och dricka kaffe, äta bullar eller räksmörgås, ta en öl eller en drink i något som för tankarna till Västindiens barer.
Men idag är det soligt och ovanligt varmt. Uteborden är inte fullsatta, men närapå.

Väderöarna

Senast jag var här var för cirka 40 år sedan. Då, kanske på grund av åldern upplevdes det som ett stort äventyr att ta sig så långt ut från kusten för att komma till en vacker naturhamn. Och vi var prkatiskt taget ensamma om att våga oss ut till Väderöarna.

Väderöarna

I dag är känslan märklig. Vill jag vara lite syrlig, och i jämförelse med ur det var för 40 år sedan så har Väderöarna utvecklats till något av ett mini-Smögen. Fullknökat med båtar och kommers.
Men stämningen är trevlig och avslappnad, och om vädret tillåter är Ramnö-Storö vid Väderöarna helt klart ett måste under en semester-båttur i Bohuslän.

Väderöarnas Värdshus startades 1999 som ett kombinerat vandrarhem och värdshus av Anders Schönbäck och Karl Allan Nordblom. Från den pionjärandan med ständiga elavbrott, vattenbrist och problem med transporter ut till ön har Värdshuset utvecklats till ett etablerat, exotiskt och snudd på exklusivt boende i enkel miljö. Snabbgående RIB:ar tar ut gäster från Fjällbacka och 2009 kostade del i dubbelrum, lunch vid ankomst, trerätters middag och stor frukost 1 495 kronor per person. (Båtransport tillkommer)

Väderöarna
hamnen.se med liten motorbåt hittade en egen plats.

www.vaderoarna.com

Publicerades: 2009-07-06

Skriv ut